Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
30/09/2020

Η Βραζιλιάνα που δαμάζει τα κύματα (βίντεο)

Ως «η γυναίκα που δαμάζει τα κύματα» χαιρετίζεται πλέον η Βραζιλιάνα σέρφερ Μάγια Γκαμπέιρα, που φέτος έσπασε το ρεκόρ Γκίνες με την πλεύση προ ενός κύματος ύψους 22,4 μέτρων.

 

Η 33χρονη από το Ρίο ντε Τζανέιρο είχε υποστεί προ επταετίας σοβαρό ατύχημα πλέοντας πάνω σε ένα γιγάντιο κύμα στην Πορτογαλία.

Αυτό όμως δεν την πτόησε. Η Γκαμπέιρα επέστρεψε στο Ναζαρέ της Πορτογαλίας για να παλέψει ξανά με τα τεράστια κύματα του Ατλαντικού Ωκεανού, και τον Φεβρουάριο κατάφερε να τα βάλει με κύμα που είχε ύψος όσο μια… πενταώροφη πολυκατοικία – και το νίκησε, πλέοντας για πάνω από 10 δευτερόλεπτα πάνω του.

Πριν μερικές ημέρες η Παγκόσμια Λίγκα του Σερφ αναγνώρισε την επίδοση αυτή ως ρεκόρ, που περνά πλέον και στο Βιβλίο Γκίνες.

Η ίδια απορρίπτει το ενδεχόμενο να αλλάξει το αγώνισμά της ώστε να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, στο πρόγραμμα των οποίων έχει ενταχθεί το σερφ: «Το άθλημά μου είναι να ξεπερνώ τον φόβο κάθε μέρα. Δεν μπορώ να με φανταστώ μακριά από τα γιγάντια κύματα,» δηλώνει.

Πηγή: www.kathimerini.gr

 

Πολυμέσα

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency