Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
31/05/2007

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Ληξούρι ο 4ος Διεθνής Κολυμβητικός Διάπλους Κεφαλονιάς

Η φετινή συμμετοχή των αθλητών ξεπέρασε κάθε άλλη φθάνοντας τους 27 εκ των οποίων 4 ήταν εκτός Ελλάδος (2 από FYROM οι STEFANOFSKY TOMMY και VELKON VASIL, ένας από Ουγγαρία ο ATTILA MANIOKI και μία από Εσθονία η MALLE HELMRODTH).
Τις καρδιές όλων έκλεψε η δεκαεξάχρονη κολυμβήτρια Μπιλλίρη Εύα από την Αθήνα αφού στην πρώτη της συμμετοχή σε Διάπλου κατάφερε να αποσπάσει τη δεύτερη θέση με χρόνο επίδοσης 1.14΄43΄΄ πίσω από τον παγκοσμίας κλάσης αθλητή STEFANOFSKY TOMMY από FYROM με χρόνο επίδοσης 1.10΄.00΄΄(5ος στην παγκόσμια κατάταξη το 2005).
Ιδιαίτερη συγκίνηση στο κοινό προκάλεσε η συμμετοχή δύο αθλητών ΑΜΕΑ των Στεφανάτου Γεώργιου (8ου Παραολυμπιονίκη) και Αλεξά Θεόδωρου.

Το κοινό παρακολούθησε τόσο την εκκίνηση όσο και τον τερματισμό των αθλητών που σε ορισμένες περιπτώσεις εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές κυρίως όταν η δεκαεξάχρονη κολυμβήτρια Εύα Μπιλλίρη προσπάθησε με όλες της τις δυνάμεις να ξεπεράσει τον STEFANOFSKY TOMMY, αλλά και όταν οι αδελφοί Πολύζου περίμεναν ο Αρης τον Κώστα για να τερματίσουν μαζί, καθώς και όταν οι τρεις φίλοι Κωτσιόπουλος Ιωάννης, Αλεξάς Θεόδωρος και Καθάριος Κων/νος τερμάτισαν από κοινού αποδεικνύοντας εμπράκτως το «ευ αγωνίζεσθαι». Εντυπωσιακή ήταν και η περίπτωση του Παπαδόπουλου Νικόλαου που μετά από 3ωρη παραμονή στο νερό δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια αν και οι δυνάμεις του άρχισαν να τον εγκαταλείπουν και οι συνθήκες ήταν αντίξοες γιατί τα θαλάσσια ρεύματα τον τραβούσαν εκτός του κόλπου λόγω αλλαγής καιρού. Τερματισμός ψυχής χαρακτηρίσθηκε από τον κ. Λυκούδη Ζήσιμο, πρόεδρο της ΔΕΑΑΠ του Δήμου Παλικής που είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης.

Τους αθλητές υποδεχόταν στην ξηρά δίνοντας τους τριαντάφυλλο η Δήμαρχος Παλικής Κα Νόπη Αλεξανδροπούλου, οι Αντιδήμαρχοι καθώς και Δημοτικοί και Νομαρχιακοί Σύμβουλοι.

Η απονομή των επάθλων στους νικητές, στους ιδιοκτήτες σκαφών και στους συνοδούς αθλητών πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα, ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Ληξουρίου.

Την τελετή απονομής άνοιξε ο Πρόεδρος της ΔΕΑΑΠ Δήμου Παλικής Λυκούδης Ζήσιμος τονίζοντας ιδιαίτερα στην ομιλία ότι το μήνυμα του σημερινού αγώνα δεν είναι άλλο από το «ευ αγωνίζεσθαι» με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον ταυτόχρονο τερματισμό αρκετών αθλητών.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Δήμαρχος Παλικής κα Νόπη Αλεξανδροπούλου και τόνισε ότι φιλοδοξία της είναι η διαδρομή αυτή να καθιερωθεί σαν ένας επίσημος αγώνας ενόψει του ότι η μαραθώνια κολύμβηση θα γίνει Ολυμπιακό Αθλημα και να αποκτήσει μαζικότητα ώστε να γίνει λαϊκό άθλημα. Επίσης να εμπλουτισθεί και να αγκαλιαστεί με το ντόπιο στοιχείο το οποίο θα μπορέσει να εγγυηθεί και τη συνέχειά του.

Επίσης τόνισε ότι το συγκεκριμένο άθλημα δημιουργεί δεσμούς φιλίας και επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων, αθλητών και μη, από διαφορετικούς χώρους και κουλτούρες με αποτέλεσμα την ανταλλαγή πολιτισμού και τη σύναψη δεσμών τόσο από διάφορα μέρη της Ελλάδος όσο και του εξωτερικού.

Ιδιαίτερη μνεία από τους ομιλητές έγινε για τους ιδιοκτήτες σκαφών που βοήθησαν σημαντικότατα στη διοργάνωση και τον Ναυτικό Όμιλο Αργοστολίου που συμμετείχε για πρώτη φορά σε διάπλου.

Το πρόγραμμα εκτός από την απονομή των επάθλων περιείχε μουσική βραδιά αφιερωμένη στη θάλασσα και φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του Γεράσιμου Γαλανού ο οποίος είχε και την επιμέλεια.

Στο τέλος της εκδήλωσης παρατέθηκε δείπνο για όλους τους προσκεκλημένους στην ταβέρνα «Γάτσουλας».

Οι κολυμβητές που συμμετείχαν κατά σειρά επίδοσης είναι οι κάτωθι:
1ος: STEFANOFSKY TOMMY από Σκόπια (χρόνος επίδοσης: 1.10΄.00΄΄)
2η: ΜΠΙΛΛΙΡΗ ΕΥΑ από Ελλάδα (χρόνος επίδοσης: 1.14΄43΄΄)
3ος: ATTILA MANIOKI από Ουγγαρία (χρόνος επίδοσης: 1.19.43΄΄)
4ος Πολύζος Αρης
Πολύζος Κώστας (χρόνος επίδοσης 1.26΄07΄΄)
5ος Δρόσος Στέλιος (χρόνος επίδοσης 1.28΄30΄΄)
6ος Γκαγκάδης Αλέξανδρος (χρόνος επίδοσης 1.29΄31΄΄)
7ος Απέργης Βάνιας (χρόνος επίδοσης 1.30΄ 24΄΄)
8ος Σπηλιωτόπουλος Ανδρέας (χρόνος επίδοσης: 1.33΄02΄΄)
9ος Ντάλλας Δημήτριος (χρόνος επίδοσης: 1.33΄14΄΄)
10η Ξυλά Ελένη (χρόνος επίδοσης: 1.33΄51΄΄)
11ος Στεφανάτος Γεώργιος (χρόνος επίδοσης: 1. 34΄35)
12ος Αλεξανδράκης Ζαχαρίας (χρόνος επίδοσης: 1.34΄54΄΄)
13η Ψιλόλιγνου Σοφία (χρόνος επίδοσης 1.35΄17΄΄)
14ος Βαγιάννης Αιμίλιος (χρόνος επίδοσης 1.35΄24΄΄)
15ος Πεφάνης Γεράσιμος (χρόνος επίδοσης 1.36΄02΄΄)
16ος Μητρόπαππας Κων/νος (χρόνος επίδοσης 1.37΄10΄΄)
17ος Μαλλιγκούδης Βασίλειος (χρόνος επίδοσης 1.39΄21΄΄)
18ος Μαθάς Γεώργιος (χρόνος επίδοσης 1.46΄52΄΄)
19ος Κωτσιόπουλος Ιωάννης
Αλεξάς Θεόδωρος
Καθάριος Κων/νος (χρόνος επίδοσης 1.50΄47΄΄)
20η Γρηγοριάδου Γεωργία (χρόνος επίδοσης 1.53΄45΄΄)
21ος VELKOV VASIL (χρόνος επίδοσης 1.58΄19΄΄)
22ος Ρεπανάς Αντώνιος (χρόνος επίδοσης 2.04΄31΄΄)
23ος MALLE HELMRODTH (χρόνος επίδοσης 2.17΄12΄΄)
24ος Παπαδόπουλος Νικόλαος (χρόνος επίδοσης 2.55΄19΄΄)

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency