Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
19/03/2007

Π.Αλιβιζάτος: Γραφείο Τουρισμού Αργοστολίου

Σε ικανοποίηση αιτήματος όλων των Τουριστικών Φορέων του Νομού μας, ο Γενικός Γραμματεύς του Ε.Ο.Τ. κ.Αθανάσιος Οικονόμου υπέγραψε απόφαση με την οποία αναθέτει στο Γραφείο Υποστήριξης Τουρισμού Κεφαλληνίας και Ιθάκης, πλέον των αρμοδιοτήτων που ήδη ασκεί με τον νόμο, και την αρμοδιότητα έκδοσης ειδικών σημάτων λειτουργίας και την εν γένει εποπτεία των κατωτέρω τουριστικών επιχειρήσεων του Νομού Κεφαλληνίας και Ιθάκης:Α) Βοηθητικά καταλύματα (ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, τουριστικές κατοικίες, επαύλεις)
Β) Τουριστικά γραφεία
Γ) Τουριστικές επιχειρήσεις οδικών μεταφορών (ΤΕΟΜ)
Δ) Γραφεία εκμίσθωσης ΙΧ αυτοκινήτων χωρίς οδηγό
Ε) Γραφεία εκμίσθωσης δικύκλων μοτοσικλετών άνω των 50 cc
ΣΤ) Τουριστικά καταστήματα

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο Βουλευτής του Νομού Πέτρος Αλιβιζάτος έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ο Τουρισμός ήταν και παραμένει μία από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες για τη Χώρα, την εθνική και τοπική μας οικονομία. Ιδιαίτερα για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, η περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού μας προϊόντος καθίσταται κυρίαρχος στόχος και προτεραιότητα για τα επόμενα χρόνια. Η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, στη μεγάλη προσπάθεια να καταπολεμήσει την γραφειοκρατία και να προωθήσει την ταχεία και εύρυθμο λειτουργία των Τουριστικών Επιχειρήσεων, εψήφισε πέρυσι τον Ν.3498, με τον οποία περιορίζει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση και ανανέωση των ειδικών σημάτων λειτουργίας από 18 σε 4.

Για το Νομό μας, η Υπουργός Τουρισμού κ.Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, ανταποκρινόμενη στο εύλογο αίτημα που υπέβαλαν όλοι οι φορείς, υλοποίησε την υπόσχεσή της και ήδη ο Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ. απεφάσισε την μεταφορά αρμοδιοτήτων έκδοσης ειδικών σημάτων και εν γένει εποπτείας των τουριστικών επιχειρήσεων, από την Διεύθυνση Τουρισμού Πατρών στο Γραφείο Υποστήριξης Τουρισμού Αργοστολίου. Έτσι, εις το μέλλον, οι τουριστικές μας επιχειρήσεις θα διεκπεραιώνουν υποθέσεις τους στο Νομό μας χωρίς ταλαιπωρία, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα».


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
του Βουλευτή

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency