Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
19/07/2006

Δελτίο Τύπου του Δ. Αργοστολίου για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ.

Την Τρίτη, 18 Ιουλίου 2006 πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης» η τελετή έναρξης των αγώνων Μπάσκετ του 23ου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων που διεξάγονται στο Αργοστόλι. Στην εναρκτήριο τελετή παρευρέθηκε ο Νομάρχης κ. Δ. Λευκαδίτης, οι Αντινομάρχες κ.κ. Σ. Κουρής και Α. Μαρκέτος, ο Πρόεδρος του Ν.Σ. κ. Β. Καμπίτσης, οι Δήμαρχοι: Αργοστολίου κ. Γ. Φόρτες, Λειβαθούς κ. Ν. Φραντζής, Πυλάρου κ. Μ. Κοτσιλίνης, ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Γ. Τσιλιμιδός, οι Αντιδήμαρχοι Αργοστολίου κ.κ. Δ. Γασπαρινάτος, Π. Κοψαχείλης και Σ. Σαμούρης, ο Πρόεδρος της FIBA κ. Γ. Βασιλακόπουλος, ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Ε.Ο.Κ. κ. Μ. Βιτζηλαίος, το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. κ. Γ. Δημητριάδης, καθώς επίσης και πλήθος φιλάθλων.
Το τμήμα ρυθμικής του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Επτανήσου υποδέχθηκε με χορευτικά στο ρυθμό του «Ζορμπά» τις ομάδες και τους θεατές, ενώ παρέλασαν παιδιά με τοπικές ενδυμασίες που κρατούσαν ταμπέλες με τις 8 ομάδες που αγωνίζονται. Ήτοι: Ουκρανίας, Τουρκίας, Λεττονίας, Λιθουανίας, Σερβίας-Μαυροβουνίου, Ρωσίας, Σλοβενίας και Ελλάδας. Την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο Πρόεδρος Επιτροπής Νέων FIBA κ. Αρης Ζώης.

Στο ημίχρονο του αγώνα Ελλάδας – Σερβίας-Μαυροβουνίου, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Αντιδήμαρχος Αργοστολίου κ. Γιώργος Τσιλιμιδός βράβευσε τον Πρόεδρο της FIBA κ. Γιώργο Βασιλακόπουλο, ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Γεράσιμος Φόρτες τον κύριο και την κυρία Στέφανου Βεργωτή για την δωρεά τους – το παρκέ του γηπέδου-, και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Αργοστολίου κ. Νίκος Κορσιάνος τον Γ.Γ. της Ε.Ο.Κ. κ. Τ. Τσαγκρώνη.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Γ. Τσιλιμιδός, αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της FIBA και της Ε.Ο.Κ., είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Έχουμε την τιμή και την χαρά να φιλοξενούμε στο νησί μας και στην πόλη μας, το Αργοστόλι, τους αγώνες δύο ομίλων του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Εφήβων. Καλωσορίζουμε τις αποστολές των Εθνικών ομάδων που συμμετέχουν, τους εκπροσώπους της FIBA, της ΕΟΚ, τους κομισάριους και τους διαιτητές των αγώνων.

Είμαστε υπερήφανοι που οι αθλητικές μας εγκαταστάσεις έχουν την υποδομή και την δυνατότητα να υποδέχονται υψηλού επιπέδου διοργανώσεις και γι αυτό θέλω εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο, την Διοίκηση και τους εργαζομένους στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο για την παρεχόμενη σε αυτές φροντίδα τους.

Μέσω των αθλητών των ομάδων που λαμβάνουν μέρος σΆ αυτό το τουρνουά αντιπροσωπεύεται η νεολαία της Ευρώπης που, είτε ασχολείται με το μπάσκετ είτε με κάποια άλλη δραστηριότητα, έχει ένα κοινό στόχο και όραμα: να ζήσει με ειρήνη και ασφάλεια σε ένα υγιές φυσικό περιβάλλον.
… Υποδεχόμαστε σήμερα εδώ, στο Αργοστόλι, σΆ αυτό το Γυμναστήριο που βρίσκεται σε έναν χώρο περιβαλλοντικά αναβαθμισμένο, σαν τον πλανήτη που επιθυμούμε να ζήσουμε με ένα κλαδί ελιάς - σύμβολο ειρήνης, τα νιάτα της Ευρώπης.
Τους ευχόμαστε καλούς αγώνες στο τουρνουά και καλούς αγώνες στη ζωή τους.
Τους υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε κάθε τι μαζί τους για να ζήσουν σε έναν κόσμο καλύτερο.

… Πιστεύω ότι ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες τους για μια καλή διοργάνωση επιβεβαιώνοντας τις δυνατότητες του Δήμου Αργοστολίου για μεγάλα γεγονότα».

Γραφείο Τύπου Δήμου Αργοστολίου
Αργοστόλι, 19 Ιουλίου 2006

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency