Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
23/11/2009

Ναπολέων Λιναρδάτος: Κεφαλλονίτες & Θιακοί για τον Αντώνη Σαμαρά

Στις επερχόμενες εκλογές της Νέας Δημοκρατίας τίθεται το ζήτημα αν η ΝΔ θα πρέπει να μετακινηθεί στο κέντρο ή αν το κέντρο θα πρέπει να μετακινηθεί δεξιά. Στην πρώτη περίπτωση, μετά από την συνήθη φθορά του κυβερνώντος κόμματος η ΝΔ σε εύλογο χρονικό διάστημα θα αναλάμβανε την εξουσία. Στην δεύτερη περίπτωση θα άλλαζε η Ελλάδα. Ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να μην είναι η τέλεια λύση αλλά είναι όμως μια σημαντική πρόοδος και αυτό για τα ελληνικά δεδομένα είναι κάτι σημαντικό. Είναι τουλάχιστον η δεξιά που δεν ντρέπεται και ούτε απολογείται για την ιστορία της. Είναι η δεξιά που δεν θεωρεί τον πατριωτισμό και την εθνική ταυτότητα φθίνοντα απομεινάρια μιας άλλης εποχής που αργά ή γρήγορα θα ξεπεραστούν στην νέα εποχή της πολυπολιτισμικότητας. Είναι η δεξιά που δεν θεωρεί τα εθνικά συμφέροντα απεχθές βαρίδι στην εξάσκηση κυβερνητικών καθηκόντων.

Σήμερα η δεξιά στην Ελλάδα δεν έχει πολιτική. Για να έχει πολιτική θα πρέπει πρώτα να αποκτήσει πολιτικό λόγο. Για να έχει πολιτικό λόγο θα πρέπει καταρχήν να έχει την διάθεση να διαφοροποιηθεί από το αριστερό κατεστημένο. Αυτό το πρώτο και διστακτικό βήμα συμβολίζει η υποψηφιότητα Σαμαρά.

Εάν το ερώτημα σήμερα είναι ο εκσυγχρονισμός της Νέας Δημοκρατίας τότε θα πρέπει να απαντήσουμε τι εκσυχρονισμό θέλουμε. Εκσυγχρονισμός για κάποιους σημαίνει να υπάρξει η ΝΔ ως ένα άλλο ΠΑΣΟΚ. Εφόσον το ΠΑΣΟΚ έχει κερδίσει τόσες εκλογικές νίκες από την μεταπολίτευση και μετά τότε πιστεύουν ότι η ΝΔ απλά οφείλει να ακολουθήσει αυτήν την εκλογικά πετυχημένη συνταγή. Η ΝΔ σε αυτή την περίπτωση θα λειτουργεί κάτι ως ο αναπληρωματικός του πολιτικού συστήματος, μπαίνοντας στο παιχνίδι όταν το ΠΑΣΟΚ έχει κουραστεί και πάει προσωρινά στο πάγκο.

Μια άλλη εκδοχή για τον εκσυχρονισμό της ΝΔ θα ήταν η προσπάθεια συγχώνευσης των συντηρητικών και φιλελεύθερων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας. Είναι μια αναγκαία συμμαχία που σκοπό θα είχε την μετατόπιση του ελληνικού πολιτικού κέντρου στα δεξιά. Θα ήταν μια συμμαχία που θα εξέφραζε τα ανερχόμενα στρώματα καθώς επίσης και τα διαρκώς αυξανόμενα τμήματα της κοινωνίας που πλήττονται όλο και πιο πολύ από την καταρρέουσα σοσιαλιστική οικονομία της Ελλάδας. Αυτή η μεγάλη συμμαχία είναι μονόδρομος αν η δεξιά παράταξη θέλει όχι μόνο να έχει εκλογικές νίκες, αλλά επίσης αυτό που δεν έχει πετύχει από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ, να έχει και πολιτικές νίκες.

Ο κάθε Κεφαλλονίτης και Θιακός συντηρητικών και φιλελεύθερων πεποιθήσεων καλείτε να πάρει μια πολύ σημαντική απόφαση την ερχόμενη Κυριακή. Ας αποφασίσει ο καθένας σύμφωνα με την συνείδησή του, έχοντας πάντα στο νου το μέλλον της παράταξης και πάνω από όλα της Ελλάδας.

--
http://www.meticslexicon.blogspot.com
Nαπολέων Λιναρδάτος

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency