Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
20/11/2009

Γιώργος Γ. Αλισανδράτος - 5 χρόνια από το θάνατό του ...

Πέρασαν περίπου πέντε χρόνια από τον θάνατο του Γιώργου Γ. Αλισανδράτου, διακεκριμένου διεθνώς Κεφαλονίτη νεοελληνιστή, που ήταν γνωστότατος στο νησί μας για τη συμμετοχή του σε επιστημονικά συνέδρια, πολιτισμικές εκδηλώσεις, καθώς και για τις τόσες δραστηριότητές του στην Εταιρεία Κεφαλληνιακών Ιστορικών Ερευνών. Κυρίως, ωστόσο, ήταν γνωστότερος για την εξαιρετική επιστημονική βοήθεια που προσέφερε σε νέους επιστήμονες. Ένας δάσκαλος ήθους, που άφησε μνήμη σεβαστή στους φύσει και θέσει μαθητές του.

Η σύζυγός του, Τασία Γεωργ. Αλισανδράτου, που κάθε χρόνο προβαίνει σε χορηγίες μνήμης σε ιδρύματα πνευματικά του νησιού, προσέφερε και φέτος στην Εταιρεία Κεφαλληνιακών Ιστορικών Ερευνών τη σχετική της χορηγία για τις επιστημονικές εκδόσεις της Εταιρείας.

Πέρα από τις εκφραζόμενες ευχαριστίες της Εταιρείας για την οικονομική συμβολή, η πράξη αυτή συνιστά συμβολική διάσταση για τη σημασία που είχε για τον τόπο μας ο Γιώργος Γ. Αλισανδράτος. Το μεγάλο έργο του (περισσότερες από 300 δημοσιεύσεις) υπογραμμίζει όχι απλώς την παρουσία του αλλά και την «ες αεί» συμμετοχή του στα επιστημονικά δρώμενα της Κεφαλονιάς.

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Κ.Ι.Ε.

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency