Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
20/05/2005

Επιστολή του βουλευτή στην κ.Νικολετάτου

O βουλευτής του Νομού μας Π. Αλιβιζάτος, έστειλε προς την αντιδήμαρχο Ερύσσου Χ. Νικολετάτου, την ακόλουθη επιστολή, σχετικά με το Κάστρο της Ασσου:
Κυρία Αντιδήμαρχε,
Η προώθηση και στήριξη του εναλλακτικού τουρισμού στο Νομό Κεφαλονιάς και Ιθάκης, αποτελεί στρατηγική επιλογή για την ανάπτυξη μας.
Αφενός για να καταστήσουμε τον τόπο μας ελκυστικό τουριστικά προορισμό για περισσότερο χρονικό διάστημα από αυτό των 2-3 μηνών του καλοκαιριού. Και αφετέρου για να προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες και να τους προσφέρουμε περισσότερες και ποιοτικότερες επιλογές για την αναψυχή, την ξεκούραση και την πολιτιστική καλλιέργεια . Η ανάδειξη των Κάστρων της Κεφαλονιάς αποτελεί προτεραιότητα για την ανάπτυξη του τόπου μας και εξυπηρετεί τον στρατηγικό στόχο που σας περιέγραψα.
Και είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι κατόπιν των επαφών που έκανα, και στις οποίες άλλωστε αναφέρεσθε στην επιστολή σας, τόσο σε κεντρικό επίπεδο με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού όσο και με τους τοπικούς κρατικούς φορείς και συγκεκριμένα την Πρόεδρο του ΤΑΠΑ, τα παρακάτω που αφορούν το Κάστρο της Ασσου:
Από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων του Υπουργείου Πολιτισμού έχει υποβληθεί πρόταση για ένταξη του έργου για το Κάστρο της Ασσου σε νέα πράξη με τίτλο "Δίκτυο Πολιτιστικών Στοιχείων - Κάστρων Περίπλους- Διαδρομή Πολιτιστικού Τουρισμού", στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Στην πρόταση έχει περιληφθεί ως υποέργο το Κάστρο της Ασσου, με φυσικό αντικείμενο του έργου τη διαμόρφωση και κατασκευή λιθόστρωτης οδού πρόσβασης (με βελτιωτικές παρεμβάσεις της ήδη υπάρχουσας) από την κεντρική πύλη εισόδου στο διαμορφωμένο - με προηγούμενο έργο του ΤΑΠ χρηματοδοτούμενο από το Β΄ΚΠΣ - κτίριο εξυπηρέτησης επισκεπτών και μουσειακών και εκθεσιακών χώρων (παλιές αγροτικές φυλακές).
Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 695.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) και έχουν ήδη συνταχθεί τα Τεχνικά Δελτία Έργου και προχωρεί η διαδικασία αξιολόγησης με βάση τα κριτήρια ένταξης από τη Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Βρισκόμαστε λοιπόν σε καλό δρόμο και πιστεύω ότι σύντομα θα είμαι σε θέση να σας ενημερώσω για την οριστική ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα του ΥΠ.ΑΝ.
Και θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους πολίτες του Δήμου σας ότι ως τοπικός βουλευτής θα βρίσκομαι πάντα στο πλευρό τους και θα διεκδικώ αυτά που ο τόπος μας και η κοινωνία μας δικαιούνται.
Πέτρος Αλιβιζάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency