Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
10/05/2005

Απάντηση από τη Νομαρχία σε δημοσιεύματα

Τα τελευταία δημοσιεύματα ορισμένης μερίδας του Τύπου που έρχονται στο φως της δημοσιότητας έχουν σαν στόχο να πλήξουν το Νομό πρωτίστως και δευτερευόντως το κύρος της Νομαρχιακής Αρχής. Με το άκρατο αντιπολιτευτικό μένος, οι συντάκτες των άρθρων που αναφέρονται στα έργα του Νομού μας, αλλά και οι ακολουθούντες δηλωσίες πράγματι εγκληματούν. Εγκληματούν κυρίως γιατί ψεύδονται οι μεν, χάριν της δημοσιότητας, και οι δε για να βγουν από την αφάνεια πετούν ‘’ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΡΟΥΚΕΤΕΣ’’. Δημοσιεύματα και εκφράσεις αυτού του είδους πρέπει ν’ αποδεικνύουν τα γραφόμενα, σε αντίθετη περίπτωση αποτελούν δυσφήμιση και όνειδος για τον τόπο.
Στην τελευταία προκήρυξη η Νομαρχιακή Αρχή κατέθεσε 18 Τεχνικά Δελτία ύψους 32.800.141,62 € σε σύνολο ποσού προκήρυξης που αφορούσε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση 38.975.000€ δηλαδή ποσοστό 84%. Δεν έχουν υπολογιστεί τα Τεχνικά Δελτία που έχουν κατατεθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού.
Τα έργα αυτά κατετέθησαν εμπρόθεσμα στην Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων η οποία θα κρίνει σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και το Περιφερειακό Συμβούλιο για την ωριμότητά τους ή την σπουδαιότητά τους στο Νομό και την Περιφέρεια.
Οι αθρογραφούντες παρανόησαν φαίνεται το ρόλο τους σαν κριτές ή επικριτές πράξεων και προκαθορίζουν την τύχη των έργων του Νομού, αναλαμβάνοντας αυθαίρετα ρόλους που δεν αρμόζουν σε δημοκρατικό πολίτευμα.
Και έρχονται κάποιοι υποστηρικτές των ψευδών γραφομένων να επιβεβαιώσουν την άγνοια τους και την ανικανότητά τους όταν διαχειρίζονταν τα κοινά.
Όλα αυτά γίνονται τώρα που η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση προκηρύσσει τα μεγάλα έργα του Νομού και βρίσκεται στην πορεία της υλοποίησής τους.
Η αλήθεια είναι ότι είμαστε πρώτοι στις εντάξεις έργων στην Περιφέρεια κάτι που αποδεικνύεται από την εισήγηση της Διαχειριστικής Αρχής στην 76η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (Ζάκυνθος 4 Απριλίου 2005).
Ποια απόδειξη των «δημοσιογραφικών πληροφοριών» υπάρχει για το αντίθετο;
Στις απορροφήσεις σαφώς υλοποιώντας τα μηδενικά έργα που μας παρέδωσε η προηγούμενη Νομαρχιακή Αρχή (2,21% της Περιφέρειας) μπορούσαμε να πάρουμε οποιαδήποτε θέση.
Δεν θέλουμε ν’ αναφερθούμε έργο – έργο. Η αντιπαράθεση τέτοιου είδους κάνει ζημιά στο Νομό π.χ. ο Χάρακας είναι ώριμο έργο και το Λιμάνι Αργοστολίου (κρουαζιερόπλοιο) που είχε ανατεθεί από το 2000, συμβασιοποιήθηκε το 2002 και όταν αναλάβαμε την Νομαρχιακή Αρχή άμεσα το φροντίσαμε με αποτέλεσμα να έχουμε όλες τις αδειοδοτήσεις.
Για τα δε περισσότερα των έργων που αναφέρονται στο δημοσίευμα, θα απαντήσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα με αποδεδειγμένη την υλοποίηση τους και όχι με ‘’ρουκέτες’’.
Το πρόγραμμα της Νομαρχιακή Αρχής προς τους Κεφαλονίτες και Θιακούς ήταν λιτό όπως και οι υποσχέσεις της. Αυτές τις υποσχέσεις πραγματοποιούμε με ευλάβεια, ευχαριστώντας τους κατοίκους των νησιών μας για την εμπιστοσύνη τους.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθούμε στο μεγάλο έργο που έχουμε αναλάβει, και το οποίο αρχίζει πλέον να υλοποιείται.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency