Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
05/05/2005

- Αναρμόδιοι στην εφορία αρχαιοτήτων

Από τον κ.Κωνσταντίνο Πετράτο λάβαμε την ακόλουθη επιστολή:

Με αυτή την επιστολή θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στην εφορία αρχαιοτήτων της Κεφαλονιάς. Κύριοι μπράβο σας, ότι δεν κατάφερε να καταστρέψει ο χρόνος το καταφέρατε εσείς. Είσαστε άξιοι παρασήμων βλακείας και ανικανότητας. Όχι μόνο πρέπει να πάτε σπίτια σας, αλλά να εξαφανιστείτε τελείως από τη γη.

Σίγουρα οι περισσότεροι θα με νομίζετε ανόητο, ίσως και τρελό.
Ανόητος δεν είμαι, ούτε τρελός ήμουν μέχρι που είδα την καταστροφή με τα μάτια μου και εκεί τρελάθηκα. Τρελάθηκα, όπως θα τρελαινόταν κάθε άνθρωπος που αγαπάει τον τόπο του και τον πολιτισμό αυτού. Διαβάστε λοιπόν τι έγινε και κρίνετε εσείς αν είμαι ανόητος ή τρελός.
Καθώς έπινα τον καφέ μου στον καφενέ του Γιώργη Ευθιμιάτου στα Μονοπολάτα πέφτει στα χέρια μου ένα δελτίο τύπου (καταγγελία) όπου μέσα αναφερόταν για ένα δάπεδο με ψηφιδωτό καλλιτεχνημένο με μαίανδρο και το σταυρό της <<άριας φυλής>>όπου χρονολογείται το 500 π.χ καθώς και μια λεωφόρος λιθόστρωτη και όλα αυτά στο παλαιό Ληξούρι και συγκεκριμένα στην θέση κολώνες. το δελτίο τύπου το υπογράφει η δημοτική αρχή και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι Παλικής. το κοίταγα, το ξανακοίταγα και δεν το πίστευα. Ρωτάω κάποιους που ήταν μέσα στον καφενέ τι είναι αυτό που κρατάω και άρχισαν να μου λένε τι είχε γίνει. Τότε αποτρελάθηκα τελείως. Σε κάποια τυχαία ανασκαφή για να γίνουν τα θεμέλια κάποιου σπιτιού ανακαλύφθηκαν αυτά που προανέφερα, ειδοποιήθηκε η αρμόδια υπηρεσία, ήρθαν, είδαν, έβαλαν και ένα λιόπανο από πάνω και έφυγαν. εδώ και ένα χρόνο. Αυτό το φανταστικό δάπεδο, όπου κατά τα λεγόμενα των συνομιλητών μου ήταν ανέπαφο καταστράφηκε και αυτό γιατί οι <<υπεύθυνοι>> που πήγαν εκεί νόμιζαν ότι θα μάσουν ελιές και έστρωσαν λιόπανο. Μάλλον κύριοι ούτε για να μάσετε ελιές δεν κάνετε. Μέχρι και το λιόπανο λάθος το βάλατε και το πήρε ο αέρας. Πήγα και εγώ από κοντά και είδα την καταστροφή, έβγαλα και κάποιες φωτογραφίες της οποίες σας αποστέλω για να δείτε και εσείς την καταστροφή.Κωνσταντίνος Πετράτος

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency