Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
04/05/2005

Προς διευθέτηση το θέμα της δωρεάς Βεργωτή

Το χρονίζον πλέον πρόβλημα της μη αξιοποίησης της δωρεάς του Ιδρύματος Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή ύψους 10.000.000 δολαρίων για το Νομαρχιακό Νοσοκομείο, φαίνεται να λύνεται οριστικά αυτήν την εβδομάδα.
Με συντονισμένες ενέργειες ο βουλευτής του Νομού κ. Πέτρος Αλιβιζάτος ξεπέρασε όλες τις δυσκολίες που προέκυψαν τα τέσσερα τελευταία χρόνια που όχι μόνο τα χρήματα της δωρεάς δεν αξιοποιήθηκαν, αλλά μειώθηκαν λόγω της ισοτιμίας ευρω-δολαρίου, και θα μειωνόταν ακόμη περισσότερο λόγω του φόρου που έπρεπε να εισπράξει το ελληνικό δημόσιο.
Συγκεκριμένα ενώ με συνεχείς "ενοχλήσεις" του Βουλευτή Πέτρου Αλιβιζάτου προς τον Υπουργό Υγείας Νικήτα Κακλαμάνη, είχε βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ Υπουργείου Υγείας και Δωρητών, προέκυψε το ζήτημα του φόρου ενός ιδιαίτερα μεγάλου ποσού. Ο Βουλευτής τη Μ. Τρίτη συναντήθηκε με τον Υπουργό Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζα επί δίωρον με αποτέλεσμα την θετική στάση του Υφυπουργού Οικονομικών αφενός, και αφετέρου στην ανάθεση υποβολής προτάσεων από τον κ. Ευάγγελο Αποστολάτο τέως Δ/ντή Κεφαλαίου και νυν Γενικό Δ/ντή του Υπουργείου Οικονομικών.
Επίσης αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η τελική συνάντηση για τη οριστική λύση του προβλήματος, ανάμεσα στους Ευάγγελο Αποστολάτο (Γενικό Δ/ντή του Υπουργείου Οικονομικών), Κατερίνα Μαρκετάκη (Νομική Σύμβουλο του Υπουργείου Υγείας) και του Βουλευτή του Νομού Πέτρου Αλιβιζάτου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης εντυπωσιάστηκε από την κινητικότητα και την αποτελεσματικότητα του Βουλευτή που είπε χαρακτηριστικά: "Μόνο άνθρωποι της πιάτσας σαν τον Πέτρο Αλιβιζάτο μπορούν να βρουν πρακτικές λύσεις"
Συνεπώς ο στόχος της Αστικής Εταιρείας, που 3 μέλη της ανήκουν στο Υπουργείο Υγείας και 3 μέλη της είναι οι εκτελεστές της διαθήκης, είναι έτοιμος προς υλοποίηση και η επιθυμία των δωρητών για τη δημιουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νομαρχιακού Νοσοκομείου, γίνεται πραγματικότητα.
Το πρωί της προσεχούς Παρασκευής ο Βουλευτής θα αναχωρήσει για τη Νότιο Αφρική που έχει προσκληθεί για να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις των Θιακών για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου τους και επ' ευκαιρία θα συναντηθεί με τους συλλόγους των αποδήμων Κεφαλλήνων της Νοτίου Αφρικής.

Πηγή: Ανεξάρτητος

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency