Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
19/09/2004

Συνέντευξη βουλευτή στο "Ζιζάνιο" - εσωκομματικά, γέφυρα, σχολικά κτίρια

Συνέντευξη παραχώρησε στον Ρ/Σ/ ΖΙΖΑΝΙΟ και στον Σπύρο Αλεβιζόπουλο ο Βουλευτής του Νομού μας κ. Π. Αλιβιζάτος.
Η όλη ιστορία για την υποψηφιότητά του άρχισε μεταξύ σοβαρού και αστείου και να παίρνει σάρκα και οστά από τον αρχηγό του κόμματος ένα βράδυ στη Ραφήνα το Νοέμβριο του 1999.

Ο κ. Αλιβιζάτος σε ερώτηση για πριν τις εκλογές και την τακτική που προτίμησε, είπε ότι ακολούθησε τακτική αποκοίμισης του ΠΑΣΟΚ και επεδίωξε να τον υποτιμήσει ο αντίπαλος. . Ποτέ δεν αντέδρασε στα ειρωνικά δημοσιεύματα, του τύπου ο Πετράκις κλπ. Και ποτέ, αν το προσέξαμε, δεν έβγαλε ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ εναντίον του. . Η Κεφαλονιά είναι δύσκολη έδρα.
Τρεις εβδομάδες πριν ήξερε ότι θα κερδίσει η Νέα Δημοκρατία, και ότι φέρανε το τρίτο καλύτερο αποτέλεσμα στην Ελλάδα.
Ο κ. Αλιβιζάτος παραδέχθηκε ότι γίνονται προσπάθειες εξομάλυνσης των σχέσεων του με διάφορους συντρόφους του μέσα στο κόμμα και επίσης παραδέχθηκε ότι όλα όσα συμβαίνουν αποβαίνουν σε βάρος της ενότητας του κόμματος, και της Ανάπτυξης των νησιών μας, και πιστεύει ότι μέσα στα κόμματα θα υπάρχουν προβλήματα κι ας μας αφήσουν τις διαφορές μας να τις λύσουμε μόνοι μας. "Σαφώς έχω πολιτικούς εχθρούς" είπε χαρακτηριστικά "και είναι πολύ λογικό αυτό". " Ένας άνθρωπος που έφτασε εκεί που έφτασε εκ του μηδενός στην πολιτική, λογικό είναι νάχει εχθρούς". Αυτή τη στιγμή πιστεύει ο κ. Βουλευτής ότι πρέπει να γίνουν προσπάθειες από όλες τις μεριές ώστε, αυτή η κατάσταση να εξομαλυνθεί.
Το πρόβλημα της Γέφυρας ας μας γίνει μάθημα για να φτιαχτεί ο κόμβος του Πετρία και ο περιφερειακός του Κουτάβου, είναι η ευκαιρία της ζωής μας.
Για τη Γέφυρα ο κ. Αλιβιζάτος είπε ότι δεν βρήκε τα λεφτά για να γίνουν οι μελέτες για να κλείσει η Γέφυρα. Οι συζητήσεις είχαν αρχίσει πολύ νωρίτερα και περίμενα μήπως φτιαχτεί ο κόμβος του Πετρία. Αλλά διαψεύστηκα.
Η μελέτη του Παυλάτου ασφαλώς είναι ανεφάρμοστη. Η θέση του για τη Γέφυρα είναι, "Ελάτε να βρούμε που βρισκόμαστε, διότι με κανένα τρόπο η Γέφυρα δεν θέλω να κλείσει, οι αποφάσεις οι μετέπειτα είναι άλλο πράγμα". Είναι μεγάλη ευθύνη των αρχών, όλων των αρχών, που δεν είχαν φτιάξει τον κόμβο του Πετρία.
Ο κ. Βουλευτής παραδέχθηκε ότι δεν είχε στήριξη πριν τις εκλογές από την οργάνωσή του.
Προεκλογικά όπως είπε δεν είχε συλλάβει το θέμα των σχολικών κτιρίων: "Ήξερα ότι η κατάσταση δεν ήταν καλή αλλά αυτό (το χάλι) δεν το είχα δει. Ούτε τις Κεραμειές είχα δει, ούτε στο Ληξούρι είχα δει, ούτε την κατάσταση του σχολείου στη Σκάλα. Το Σχολείο στη Σκάλα στεγάζεται σε ένα κτίριο που το είχαν χτίσει για νυχτερινό κέντρο".
"Έχω τις καλύτερες διαθέσεις για τα δυο νησιά. Το εαυτό μου χωρίς υπερβολή τον έχω διαθέσει για να μπορέσω να βρω λύσεις για τα προβλήματα που απασχολούν τα νησιά μας".

πηγή: Ανεξάρτητος 18-9-2004


Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency