Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
28/02/2005

Περί της πολιτισμικής κληρονομιάς από την ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση πολιτών

Λάβαμε γνώση της από 08/02/2005 επιστολής της Α/δημάρχου του δήμου Ερίσου κας Χάιδως Νικολετάτου,η οποία απευθυνόμενη σε πολλούς αποδέκτες, ενημερώνει για την σημαντική προσπάθεια αναβάθμισης και προβολής του ιστορικού Κάστρου της Ασσου.
Χαρακτηριστικά, αναφέρεται στην επιστολή η προσπάθεια για την μετατροπή του χώρου των αγροτικών φυλακών σε χώρο με πολιτιστικές και τουριστικές λειτουργίες.Η Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση των Πολιτών αποδίδει εξαιρετική σημασία στην διάσωση ,στήριξη, ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, όπως είναι στην περίπτωση μας το Κάστρο της Ασσου.
Η ευτυχής συγκυρία της διεξαγωγής της προσεχούς συνάντησης των Αποδήμων Κεφαλλήνων 29-30-31 Ιουλίου 2005 στο χώρο του Καστρου, αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την προώθηση της προσπάθειας αυτής.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, θεωρούμε εύλογο το αίτημα που διατυπώνεται στην επιστολή για την χρηματοδότηση του έργου ηλεκτροδότησης του κτιρίου των αγροτικών φυλακών του Κάστρου με το ποσόν των 35000 εύρο.
ΕΡΩΤΑΣΘΕ κε Νομάρχη, αν αποδέχεσθε το αίτημα αυτό ,αν ναι πως θα ικανοποιήσετε την οικονομική απαίτηση για την ηλεκτροδότηση, και εν τέλει ποια είναι η πρόθεση σας σχετικά με την συστηματική προσπάθεια που χρειάζεται για την ολοκληρωμένη ανάδειξη και προβολή του ιστορικού αυτού Κάστρου .

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency