Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
18/02/2005

Αρχαιολογικά ευρήματα στο Ληξούρι - διαμαρτηρία από ΔΑΣ

Αγαπητοί Συμπολίτες,
Ο Ελληνικός Λαός, - κατά συνέπεια και εμείς, - φορολογούμαστε αδίστακτα με άμεσο ή έμμεσο τρόπο από ΤΟ Ελληνικό κράτος, για να μας παρέχονται μεταξύ των άλλων κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά και να προστατεύεται η πολιτιστική και ιστορική μας κληρονομιά, από ιούς αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες (Υπουργείο Πολιτισμού, αρχαιολογική υπηρεσία).
Ας μην λησμονούμε, ότι η ιστορία και ο πολιτισμός μας, ήταν η βασική αιτία που οι διαχρονικές αξίες τους μας έκαναν να διατηρήσουμε ανεξίτηλο και αναλλοίωτα την Ελληνική μας οντότητα, στην ανελέητη πορεία του χρόνου, παρά τα αλλεπάλληλα βάσανα και ταλαιπωρίες του ελληνισμού σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υδρογείου.

Δυστυχώς, σήμερα στο τόπο μας, από τους αρμόδιους παρατηρείται πλήρη αναλγησία.
Συγκεκριμένα : Αρχαιολογικά ευρήματα Μυκηναϊκής περιόδου αλλά άλλων εποχών έχουν βρεθεί
ΣΤΟ Παλαιό Ληξούρι, πρόσφατα βρέθηκε, δάπεδο ψηφιδωτό, άριστα καλλιτεχνημένο με μαίανδρο και το σταυρό της «άριας φυλής», όπου χρονολογείται το 500 πΧ και ταυτόχρονα λεωφόρος λιθόστρωτη παράλληλα με την συγκεκριμένη κατοικία.
Η παρέμβαση της αρχαιολογικής υπηρεσίας περιορίστηκε στο να το σκεπάσει με ένα νάιλον σταφιδόπανο {!!!), με αποτέλεσμα ο χώρος της συγκεκριμένης εκσκαφής με τις βροχές να έχει μεταβληθεί σε λίμνη, τα ψηφιδωτά να έχουν διαβρωθεί και στη θέση τους να έχουν φυτρώσει ψαθιά, γλυκόριζες και τσουκνίδες.
Καταγγέλλουμε όλους τους αρμόδιους - αναρμόδιους, γι αυτήν την εγκληματική τούς αδιαφορία
Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας και απαιτούμε άμεσες παρεμβάσεις νια την προστασία, αξιολόγηση και αξιοποίηση του ιστορικού μνημειακού μας πλούτου και κληρονομιάς.

Από την Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) Φήμου Παλικής.
Νίκος Αλεξανδρόπουλος
Σαράντης Μαρούλης.

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency