Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
12/02/2005

Επιστολή βουλευτή στον Π.Τατούλη

Ο Βουλευτής του Νομού Π. Αλιβιζάτος απέστειλε προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού Π. Τατούλη την ακόλουθη επιστολή με θέμα την πρόθεση δημιουργίας Πολιτιστικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων:
Αριθ.Πρωτ. 210
Ημερομηνία, 10/02/2005
Κύριο
Πέτρο Τατούλη
Υφυπουργό Πολιτισμού
ΕνταύθαΜε μεγάλη ικανοποίηση πληροφορήθηκα την σύνταξη Προσχέδιου Οργανισμού Υπουργείου Πολιτισμού και ιδίως την πρόθεση δημιουργίας 10 Περιφερειακών Διευθύνσεων Πολιτισμού. Έτσι θα αρχίσει να υλοποιείται και στο Υπουργείο Πολιτισμού η εξαγγελία για την Ανάπτυξη της Περιφέρειας.
Παρετήρησα όμως ότι στο Σχέδιο που εκπονείται υπάρχει η πρόβλεψη μεταξύ των 10 υπό δημιουργίαν Πολιτιστικών Περιφερειών να περιλαμβάνεται –ορθώς– η των Ιονίων Νήσων με …έδρα την Κέρκυρα.
Πρέπει να επισημάνω ότι η πρόβλεψη για την Περιφερειακή ανάπτυξη αποβλέπει στην γενικώτερη ανάπτυξη εκάστης περιφέρειας και όχι μόνον και κυρίως των Πρωτευουσών των Περιφερειών. Δεν είναι δυνατόν να δημιουργούμε Υδροκέφαλους τους οποίους συνεχώς να τροφοδοτούμε με νέες Περιφερειακές Διευθύνσεις παραγνωρίζοντας έτσι τις ανάγκες και την απαίτηση για ανάπτυξη και των άλλων Νομών που συνιστούν μια Περιφέρεια. Έχουν ποτέ συνειδητοποιήσει οι Υπηρεσίες σας ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι μία από τις λίγες που σε ένα Νομό, κατά τύχην αυτόν της Πρωτεύουσας, είναι συγκεντρωμένες όλες οι Περιφερειακές Διευθύνσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται;
Η ιστορική διαδρομή της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης από την Νεολιθική Εποχή μέχρι σήμερα καθώς και η γεωγραφική της θέση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και εν γένει στο Ιόνιο δημιουργούν τις προϋποθέσεις και τα δικαιώματα για την επιλογή του Αργοστολίου ως έδρα της Πολιτιστικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Εξ άλλου, όπως θα σας βεβαιώσουν οι ειδικοί Επιστήμονες, το Υπουργείο Πολιτισμού δεν θα πρωτοτυπήσει. Την Βυζαντινή Εποχή επί Δυναστείας Κομνηνών το «Θέμα της Κεφαλληνίας» ήτο από τα σπουδαιότερα και επεκτεινόταν μέχρι και το Δυρράχιον.
Ως Βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης σας μεταφέρω την πάνδημον επιθυμίαν κατοίκων και Φορέων η Έδρα της Πολιτιστικής Περιφέρειας να εγκατασταθεί στη Κεφαλονιά, ελπίζω δε οι Υπηρεσίες σας να αναθεωρήσουν τις επί του προκειμένου απόψεις τους. Θα πρέπει τέλος να σας επισημάνω ότι οι Κεφαλλήνες και Θιακοί δεν θα παραμείνουν, για μια ακόμη φορά, απλοί θεατές της τελέσεως ενός εγκλήματος.
Πέτρος Αλιβιζάτος
Βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency