Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
02/02/2005

Μαζική συμμετοχή συμπατριωτών μας στην εκδήλωση της αδελφότητας Πειραιά

Η μαζική συμμετοχή Κεφαλονιτών και Θιακών της Αττικής και το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που ενθουσίασε το κοινό, χαρακτηρίζουν την εκδήλωση κοπής της πίτας της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου στο θέατρο Ακροπόλ.Στην εκδήλωση αυτή παρουσιάστηκαν τα χορευτικά και τα μουσικά τμήματα καθώς και η χορωδία της Αδελφότητας, που δημιούργησαν ένα αρμονικό σύνολο, ταξιδεύοντας τους συμπατριώτες μας σε γνωστές κεφαλονίτικες και άλλες ελληνικές μελωδίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της εκδήλωσης αυτής που η Αδελφότητα στηρίχθηκε αποκλειστικά στις δικές της δυνάμεις ως προς τους φορείς του προγράμματος, το οποίο περιλάμβανε συνολικά είκοσι τέσσερα χορωδιακά τραγούδια αλλά και κεφαλονίτικους παραδοσιακούς χορούς σε εναλλαγή. Τα θετικά σχόλια του κοινού απέσπασε η άψογη συνεργασία που είχαν τα τρία τμήματα, παρότι η χορωδία μετρά μόλις δύο μήνες λειτουργίας και ήταν η πρώτη της επίσημη εμφάνιση σε ευρύ κοινό.
Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, του πολιτικού, επιστημονικού, καλλιτεχνικού κόσμου, ενώ την πίτα ευλόγησε ο Κεφαλονίτης Μητροπολίτης Νίκαιας κ. Αλέξιος. Η βραδιά έκλεισε με την υιοθέτηση ψηφίσματος που περιλαμβάνει την πρόταση να δοθεί στον κεντρικό ή κάποιο άλλο σταθμό του τραμ, το όνομα του αείμνηστου οραματιστή και ριζοσπάστη συμπατριώτη μας πολιτικού Αντώνη Τρίτση, ο οποίος πρώτος πάλεψε για την ιδέα της επαναφοράς του τραμ στους δρόμους της πρωτεύσουσας. Το σχέδιο ψηφίσματος είχε συζητηθεί στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της Αδελφότητας και τελικώς αποφασίστηκε αντί να αποτελέσει απόφαση του Δ.Σ., να τεθεί προς ψήφιση κατά την εκδήλωση στο Ακροπόλ, σε μια άμεση, δημοκρατική διαδικασία.. Το κείμενο εγκρίθηκε ομόφωνα και με παρατεταμένα χειροκροτήματα από τους χίλιους περίπου συμπατριώτες μας που βρίσκονταν στην αίθουσα. Η Αδελφότητα κάλεσε και τους άλλους συντοπίτικους συλλόγους αλλά και τους παρευρισκόμενους να συνδράμουν στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει για την ευόδωση των στόχων του ψηφίσματος.

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency