Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
28/01/2005

Ο βουλευτής για το Σχέδίο Αντεγκληματικής Πολιτικής

Κύριε Διευθυντά
Ανειλημμένες υποχρεώσεις μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν μου επιτρέπουν να παραστώ στη σημερινή σας σύσκεψη που αφορά την παρουσίαση του σχεδίου Αντεγκληματικής πολιτικής της ΕΛ.ΑΣ. και των επιμέρους στόχων και προτεραιοτήτων που τίθενται για το Νομό Κεφαλληνίας. Έλαβα γνώση του σχεδίου και έχω να παρατηρήσω ότι πέραν όλων των δράσεων και πρωτοβουλιών που πρέπει να αναλάβει τη νέα χρονιά η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας, οφείλουμε κι εμείς, ως εκπρόσωποι της Πολιτείας, να διασφαλίσουμε με την πολιτική μας ότι θα λάβουμε όλα τα μέτρα που διασφαλίζουν την προστασία της ζωής και της περιουσίας του πολίτη. Αυτό αποτελεί υποχρέωση του κράτους.
Η ελληνική Πολιτεία, μια οργανωμένη ευρωπαϊκή Πολιτεία, οφείλει να αναπτύξει τις κατάλληλες πολιτικές ώστε οι Αστυνομικές Υπηρεσίες να εκπληρώνουν την αποστολή τους, χωρίς ασφαλώς να βλάπτουν τις ελευθερίες των πολιτών.
Και οφείλουμε να παρέχουμε στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. όλα τα μέσα που θα τους διευκολύνουν στο δύσκολο έργο τους.
Η Κεφαλονιά είναι μια περιοχή που δεν αντιμετωπίζει ευτυχώς σε μεγάλη ένταση προβλήματα ασφάλειας.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται ενίσχυση η Αστυνομική μας Διεύθυνση σε μέσα και προσωπικό, προκειμένου να ανταποκριθεί με επιτυχία στα καθήκοντά της, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες που λόγω της αύξησης των επισκεπτών στο νησί μας τα θέματα της εγκληματικότητας παρουσιάζουν έξαρση.
Θεωρώ επιτακτική ανάγκη την ενίσχυση του αστυνομικού προσωπικού και δίνω ιδιαίτερη σημασία στο αίτημα που διατυπώνουν οι κάτοικοι του νησιού μας για την ανάγκη δημιουργίας σε κάποιες περιοχές τοπικών αστυνομικών σταθμών.
Ο στόχος που τίθεται για μείωση των τροχαίων ατυχημάτων που τους καλοκαιρινούς μήνες γνωρίζουν έξαρση θεωρώ ότι είναι πολύ σωστός και επιτεύξιμος.
Ελπίζω μέσα στο 2005 να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να βρεθεί το κατάλληλο κτίριο που θα στεγάσει την Αστυνομική Διεύθυνση Αργοστολίου.
Όλοι μας, πολίτες και αστυνομία, οφείλουμε να συνεισφέρουμε στην κοινή προσπάθεια για να γίνει η Κεφαλονιά ακόμη πιο ασφαλής.
Χωρίς την συνεργασία των τοπικών κοινωνιών στο έργο της ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά.
Εγώ από την πλευρά μου στηρίζω το έργο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλληνίας και κάθε δίκαιο αίτημα της απέναντι στην κεντρική εξουσία.
Αλλά πρέπει όλοι μας να έχουμε στο μυαλό μας ότι πάνω από όλα η ασφάλεια του πολίτη και ο σεβασμός των ελευθεριών του αποτελούν ζητήματα πρώτης προτεραιότητας.
Πέτρος Π. Αλιβιζάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης"

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency