Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
13/01/2022

Στο «Αντώνης Τρίτσης» οι μελέτες Λιμνοδεξαμενών σε Κατελειό και Λυχνιά Ληξουρίου

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, εντάσσεται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» (ΑΤ09 ΜΕΛΕΤΕΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ) το έργο:


«Ωρίμανση μελετών εγγειοβελτιωτικών έργων, λιμνοδεξαμενών, ομβροδεξαμενών και δικτύων άρδευσης για τις Π.Ε. Κέρκυρας, Π.Ε. Κεφαλονιάς και Π.Ε. Ζακύνθου». Το κόστος της πράξης ανέρχεται στις 620.000 ευρώ και αφορά την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Για την Κεφαλονιά περιλαμβάνονται μελέτες για δύο Λιμνοδεξαμενές σε Κατελειό και Λυχνιά Ληξουρίου. Η χρηματοδότηση αυτή ανοίγει το δρόμο ώστε τα έργα να ενταχθούν σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την υλοποίησή τους.


Τέλος, στα πλαίσια του Ταμείου Ανάκαμψης με 100.000.000 ευρώ προωθείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η υπογειοποίηση καλωδίων ηλεκτρικού ρεύματος σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα αφορά οικισμούς με ιδιαίτερη πολιτιστική ή τουριστική αξία, κέντρα πόλεων και περιοχές όπου το δίκτυο ηλεκτρισμού είναι
ευάλωτο σε φυσικές καταστροφές. Η Κεφαλονιά είναι μια από τις περιοχές που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα.

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency