Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
04/01/2022

Άνοιγμα σχολείων στις 10 Ιανουαρίου: Τρία self test την πρώτη εβδομάδα – Τι θα συμβεί αν βρεθεί κρούσμα στην τάξη

Μετά την εισήγηση των ειδικών η κυβέρνηση έλαβε τις αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων, το οποίο θα γίνει κανονικά στις 10 Ιανουαρίου. Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου έκαναν γνωστά τα μέτρα για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

 

Ο τρόπος που θα ανοίξουν τα σχολεία είναι:

Την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) οι μαθητές – εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι – θα πάνε με τρία self test. Τα τεστ θα διανέμονται δωρεάν από τα φαρμακεία από αυτή την εβδομάδα.

Τη δεύτερη εβδομάδα οι μαθητές θα κάνουν δυο self test, ενώ θα κάνουν τεστ και οι ανεμβολίαστοι καθηγητές

Επίσης αν εντοπίζεται κρούσμα, τότε θα μένει πέντε ημέρες σε καραντίνα και θα επιστρέφει αφού έχει κάνει rapid test και όλη η τάξη θα κάνει self test κάθε μέρα:

Συγκεκριμένα θα γίνονται δύο rapid κι ένα self test επιπλέον, πέραν των δύο self test. Δηλαδή πέντε συνολικά. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν συνολικά τρία τεστ. Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν τα ίδια τεστ με τους ανεμβολίαστους μαθητές.

Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν συνολικά τρία τεστ.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr/

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency