Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
23/12/2021

Νέα μέτρα – Μάσκα KN95: Πόση ώρα την φοράμε, πόσο προστατεύει από τον κορονοϊό και πόσο κοστίζει

Χθες απόγευμα της Τετάρτης (22/12) η ελληνική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων πρότεινε, μεταξύ των νέων μέτρων για τον περιορισμό της μετάλλαξης Όμικρον, την χρήση της μάσκας αυξημένης προστασίας, ΚΝ95 σε σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ο συγκεκριμένος τύπος μάσκας, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, προσφέρει μεγαλύτερη προστασία από άλλες μάσκες.

Πόση ώρα την φοράμε και πόσο προστατεύει από τον κορονοϊό

Η διάρκεια ζωής της μάσκας πολλαπλής χρήσης ΚΝ95 είναι περίπου 6 με 8 ώρες συνεχούς χρήσης και σε ορισμένες περιπτώσεις έως και 10 ώρες, αντί για 2 με 3 ώρες που έχουν οι συνηθισμένες μάσκες μίας χρήσης.

Τι διαφορετικό όμως έχει αυτή η μάσκα από την απλή ή τη χειρουργική όμως και γιατί προτείνεται η χρήση της…

Πρόκειται για μάσκα με πέντε επίπεδα προστασίας και ειδικά σχεδιασμένα στρώματα φιλτραρίσματος που εξασφαλίζουν μεγάλη προστασία από τους ιούς, χάρη στη τεχνολογία διήθησης νανοϊνών. Επίσης, η συγκεκριμένη μάσκα φέρει ρυθμιζόμενο έλασμα στην περιοχή της μύτης, ώστε να κάνει καλύτερη εφαρμογή στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να προσφέρει μεγαλύτερη προστασία.

Το κόστος

Το κόστος της μάσκας KN95 ξεκινάει ενδεικτικά από 0,14 ευρώ σε ηλεκτρονικά καταστήματα, ενώ η χειρουργική μάσκα μπορεί κάποιος να τη βρει με 0,06 ευρώ την κάθε μία, ανάλογα με τη συσκευασία.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency