Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
04/12/2021

Διαβάστε το editorial, πρόλογο της πρώτης έντυπης έκδοσης του kefalonitis magazine

«Ο KEFALONITIS μετά τη δράση του στο διαδίκτυο, σπάει τα ψηφιακά δεσμά του, βγαίνει στους δρόμους της πόλης και πλέον κυκλοφορεί ανάμεσά μας!

 

Για όσους παρακολουθούν από κοντά την πεντάχρονη πορεία μας μέσα από το διαδίκτυο, αλλά και τις έκτακτες εκδόσεις με τα έθιμα του τόπου μας, ίσως το παρόν τεύχος να μην αποτελεί έκπληξη.

Σίγουρα, αυτό που βρίσκεται στα χέρια σας είναι ένα μεγάλο τόλμημα, ένα εγχείρημα διαφορετικό από κάθε προηγούμενο. Άλλο ένα ταξίδι, στο χώρο του εντύπου αυτή τη φορά, ξεκινά!

Με εφόδια την μέχρι σήμερα εμπειρία και την υποστήριξη μιας δραστήριας κοινότητας της οποίας τα μέλη έδρασαν ως συμπαραστάτες, μα πολύ περισσότερο ως φίλοι, σαλπάρουμε για έναν προορισμό μακρινό. Παράλληλα όμως όμορφο, με πολλές εμπειρίες στη διαδρομή, μέσα από τη γνώση, τη σκέψη, τον προβληματισμό και τις ανησυχίες, αλλά και το διάλογο και την επικοινωνία με όλους εσάς.

Η θεματολογία των επόμενων σελίδων, έχει ως άξονα τον άνθρωπο του χθες και του σήμερα. Αφορά την ιστορία, τον πολιτισμό και τις απλές δραστηριότητες, σταγόνες της καθημερινής μας ζωής. Προσδοκεί να προβάλει και να επιβραβεύσει τις προσπάθειες που έγιναν ή εξακολουθούν να γίνονται από συμπατριώτες μας, τόσο εντός όσο και εκτός των νησιών και μέσα από τον ευδόκιμο προβληματισμό, ο καθένας μπορεί να εκφράζει με αμεσότητα τις δικές του σκέψεις και απόψεις.

Φυσικά, σε ένα έντυπο όπως αυτό, δε θα μπορούσε να μείνει ανεξερεύνητη η θαυμάσια φυσική ομορφιά των νησιών μας. Μέσα από κείμενα και φωτογραφίες, καταγράφουμε και σας παρουσιάζουμε σπάνια τοπία και διαδρομές, έτσι ώστε ο επισκέπτης αλλά και ο ντόπιος να μπορεί να γνωρίσει καλύτερα τον τόπο, από μια οπτική γωνία διαφορετική από τη συνηθισμένη.

Όλα αυτά θα φθάνουν σε εσάς τακτικά, με στόχο την άμεση και ευρεία επαφή μαζί σας και γίνονται δυνατά με την εθελοντική προσωπική εργασία μιας δυναμικής ομάδας νέων που μεγαλώνοντας εδώ κάποτε, θα αγαπούν τον τόπο τους όπου κι αν βρεθούν, πάντοτε! Κάθε τεύχος θα κυκλοφορεί σε τουλάχιστον 5.000 αντίτυπα τα οποία θα διανέμονται δωρεάν χάρη στους χορηγούς του.

Σήμερα, έπειτα από μια αγωνιώδη περίοδο με πολύ κόπο (αλλά και γέλιο!), υπερήφανα σας παρουσιάζουμε το πρώτο τεύχος, γεμάτο Κεφαλονιά και Κεφαλονίτη...!»

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency