Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
24/08/2021

Παράγοντες που πρέπει να εξετάσετε πριν το ξεκίνημα της επιχείρησής σας!

Σχεδόν κάθε άτομο ονειρεύεται να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση.

Ωστόσο,μόνο το 4% των νεοσύστατων επιχειρήσεων καταφέρνουν να φτάσουν το όριο των 10 ετών λειτουργίας.

Στην πραγματικότητα, πάνω από το 50% των μικρών επιχειρήσεων δεν φτάνουν ούτε στον πέμπτο χρόνο. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα για τις διάφορες ενέργειες που πρέπει να λάβουν υπόψη όταν ξεκινούν μια νέα επιχείρηση.

Αυτό που παρακινεί τους περισσότερους στη δημιουργία της δικής τους επιχείρησης, είναι ο πλήρης έλεγχος και η ελευθερία που προσφέρει στην απασχόληση. Δεν έχουν ιδέα για τα χρήματα που απαιτούνται, τη σκληρή δουλειά που πρέπει να καταβάλουν, τη γνώση και την εμπειρία που πρέπει να αποκτήσουν και το είδος της υπομονής που πρέπει να έχουν, έως ότου η επιχείρησή τους φτάσει σε ένα ορισμένο επίπεδο επίπεδο στο οποίο μπορούν να εξοφλήσουν τυχόν οφειλές και να αποκομίσουν σημαντικά κέρδη. Έτσι, εάν θέλετε να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας, πρέπει να πάρετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση.

Η επιχειρηματική ιδέα

Κάθε επιχείρηση ξεκινά με μια ιδέα - μια σούπερ ιδέα που φέρνει πραγματικά αποτελέσματα. Αν θέλετε η επιχείρησή σας να ξεχωρίζει, θα πρέπει να προσφέρετε κάτι που κανείς άλλος δεν έχει προσφέρει μέχρι σήμερα. Τούτου λεχθέντος, δεν μπορούν όλοι να σκεφτούν μια μοναδική επιχειρηματική ιδέα. Μπορεί να υπάρχουν εκατοντάδες επιχειρήσεις όπως αυτή που πρόκειται να ξεκινήσετε, όπως είναι ένα λογιστικό γραφείο στην Αθήνα. Ωστόσο, μπορείτε να το κάνετε καλύτερο απαντώντας στις ακόλουθες ερωτήσεις:
● Τι πρέπει να κάνω για να βελτιώσω την ιδέα μου;
● Τι είναι αυτό που μπορώ να κάνω καλύτερα από τον ανταγωνισμό μου;
● Θα μπορέσω να αποκτήσω κάποιο μερίδιο αγοράς σε αυτόν τον κλάδο
ενασχόλησης;

Η τεχνογνωσία

Μόλις καταλήξετε στην επιχείρηση που θέλετε να ξεκινήσετε, θα πρέπει να αρχίσετε να αποκτάτε την απαιτούμενη γνώση και τεχνογνωσία για να ξεκινήσετε αυτήν την επιχείρηση. Αυτό μπορεί να απαιτήσει πολλή έρευνα και προγραμματισμό. αλλά στο τέλος όλες αυτές οι προσπάθειες θα διασφαλίσουν ότι έχετε τα πάντα για να απογειώσετε την επιχειρηματική σας ιδέα, ακόμα και αν είστε ένας επαγγελματίας υδραυλικός. 

Το να έχετε ένα επιχειρηματικό σχέδιο μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα σε αυτό το στάδιο. Θα σας πει αν η επιχείρησή σας έχει θέση στην αγορά και αν η ιδέα είναι αρκετά αξιόλογη ή κερδοφόρα για να προχωρήσετε. Εάν έχετε τη γνώση για τη δημιουργία ενός business plan, μπορείτε να το δημιουργήσετε μόνοι σας. Εάν όχι, μπορείτε πάντα να προσλάβετε έναν επαγγελματία σύμβουλο επιχειρήσεων για να το κάνει για εσάς. Εν τω μεταξύ, θα πρέπει να συνεχίσετε την έρευνά σας για να διατηρείτε τις γνώσεις σας ενημερωμένες.

Η αγορά

Μόλις είστε σίγουροι ότι ξεκινάτε την επιχείρησή σας, το επόμενο βήμα σας θα ήταν να εξερευνήσετε την αγορά ή τη ζήτηση για το προϊόν ή την υπηρεσία που προσφέρετε. Ξεκινήστε απαντώντας στην ερώτηση, ποιοι είναι οι πελάτες σας. Εάν πουλάτε το προϊόν ή την υπηρεσία σας τοπικά, ίσως χρειαστεί να εκτιμήσετε τη ζήτηση για αυτό. Για παράδειγμα, εάν είστε ένα δικηγορικό γραφείο που ειδικεύεται στο οικογενειακό δίκαιο στην Αθήνα, τότε θα πρέπει να εξετάσετε την τοπική αγορά, ώστε να κατευθύνετε πιο στοχευμένα τις ενέργειές σας. Σε περίπτωση που ασχοληθείτε σε διεθνές επίπεδο, ίσως χρειαστεί να κατανοήσετε τους κανόνες και τους κανονισμούς διεθνούς συναλλαγής.

Η τοποθεσία

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που χρειάζονται για να ξεκινήσει μια επιχείρηση είναι μια καλή τοποθεσία. Εάν η επιχείρησή σας είναι επιχείρηση λιανικής, θα πρέπει να αναζητήσετε μια καλά κατοικημένη περιοχή που είναι εύκολα προσβάσιμη.

Εάν πρόκειται για μονάδα παραγωγής, μπορείτε να επιλέξετε μια τοποθεσία που θα σας επιτρέψει να εξοικονομήσετε χρήματα για ηλεκτρική ενέργεια, νερό, φόρους και μεταφορές. Αναζητήστε ένα μέρος όπου το ανθρώπινο δυναμικό είναι εύκολα διαθέσιμο και οι πρώτες ύλες μπορούν να προμηθευτούν εύκολα. Μπορείτε ακόμη να αναζητήσετε μια τοποθεσία που μπορεί να σας προσφέρει εκπτώσεις και επιδοτήσεις από την κυβέρνηση. Εάν το δικό σας είναι εξειδικευμένο προϊόν ή υπηρεσία, ίσως χρειαστεί να αναζητήσετε μια ενιαία τοποθεσία όπου βρίσκονται όλοι οι ανταγωνιστές σας. Για παράδειγμα, εάν πρόκειται για δικηγορική εταιρεία με εξειδίκευση στο οικογενειακό δίκαιο στη Θεσσαλονίκη, ίσως χρειαστεί να αναζητήσετε μια ζώνη επιχειρήσεων όπου όλες οι άλλες νομικές εταιρείες έχουν δημιουργήσει τα γραφεία τους.

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency