Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
10/08/2021

Συμβουλές για την ανακαίνιση χώρου: Τι να προσέξετε!

Μια ανακαίνιση αποτελεί πάντα πρόκληση. Ωστόσο, το θετικό είναι ότι, σε αντίθεση με την κατασκευή ενός σπιτιού από την αρχή, στην ανακαίνιση δεν ξεκινάτε ποτέ με μια κενή σελίδα, αλλά υπάρχουν ήδη βάσεις.

Η ανακαίνιση ενός σπιτιού μπορεί να είναι περίπλοκη, ενώ πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προκύψουν απρόβλεπτα ζητήματα και έξοδα. Συνεπώς, η καλή προετοιμασία και ο ακριβής σχεδιασμός είναι το κλειδί για ένα επιτυχημένο έργο. Παρακάτω, θα βρείτε μερικές συμβουλές που θα σας φανούν χρήσιμες αν η ανακαίνιση ενός σπιτιού ή επαγγελματικού χώρου είναι στα άμεσα σχέδιά σας.

Κάντε έρευνα
Πάντα να κάνετε έρευνα προτού προχωρήσετε τη διαδικασία. Το να κάνετε μία καλή έρευνα και να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες, όπως είναι ο αρχιτέκτονας μηχανικός Στέφανος Βασδέκης όχι μόνο θα σας κατατοπίσει, αλλά μπορεί ακόμα και να σας αποτρέψει από τη λήψη λανθασμένων ή βιαστικών αποφάσεων που θα μπορούσαν να αποβούν μοιραίες.

Προετοιμαστείτε σωστά για την ανακαίνιση
Λάβετε υπόψη όλες τις παραμέτρους, ώστε να αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα. Αν ανακαινίζετε το σπίτι σας, βρείτε ένα εναλλακτικό μέρος να μείνετε σε περίπτωση που χρειαστεί. Καλύψτε όσο το δυνατόν περισσότερες περιπτώσεις γίνεται, ώστε να απαλλαγείτε από το περιττό άγχος που προκαλούν τα απρόβλεπτα ζητήματα.

Προϋπολογισμός για νέες ηλεκτρικές συσκευές
Οι ηλεκτρικές συσκευές ενδέχεται να χρειαστούν αλλαγή. Φροντίστε να αλλάξετε όλες εκείνες που χρειάζονται αλλαγή, ενώ μπορείτε παράλληλα να βρείτε και μια οικονομικότερη λύση για το ρεύμα σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να βρείτε φθηνότερο ρεύμα από την NRG στο revmaenergy.store και όχι μόνο να ανανεωθείτε, αλλά να εξοικονομήσετε και χρήματα.

Προσοχή στην υγρασία
Υπάρχουν πολλές αιτίες υγρασίας, με μερικές περιπτώσεις να απαιτούν περισσότερα χρήματα για την επιδιόρθωσή τους σε σχέση με άλλες. Η υγρασία είναι συχνά προφανής, τα σημάδια νερού στα δάπεδα και στους τοίχους είναι ενδεικτικά σημάδια, αλλά όχι πάντα.

Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα εργασιών
Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε εργασία στην ανακαίνισή σας, σχεδιάστε ένα πρόγραμμα. Χωρίς πρόγραμμα, ολόκληρη η διαδικασία μπορεί να αποβεί χαοτική. Δείτε ποιες εργασίες μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα, για να κερδίσετε χρόνο και χρήματα. Το πρόγραμμα που θα δημιουργήσετε θα πρέπει να περιλαμβάνει τι πρέπει να γίνει στο σπίτι και με ποια σειρά. Εκτός από το να έχετε ένα πρόγραμμα για ολόκληρο το έργο, είναι συχνά χρήσιμο να χωρίσετε ένα έργο σε στάδια, όπως «επέκταση κουζίνας»,
«επιδιόρθωση μπάνιου» και ούτω καθεξής, για να έχετε ακόμα περισσότερο έλεγχο.

Διατηρήστε τα παράθυρα
Προτού τα αντικαταστήσετε κάντε ό, τι μπορείτε για να τα σώσετε. Ακόμα κι αν υπάρχει φανερή ζημιά, μπορούν πάντα να επισκευαστούν. Οι συντηρητές συμβουλεύουν να επισκευάζονται τα παράθυρα όταν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.. Φυσικά, οι επαγγελματίες συνεργάτες σας θα είναι σε θέση να εκτιμήσουν την περίπτωση και να σας συμβουλέψουν ανάλογα.

Προσοχή σε απρόβλεπτα κόστη
Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, ίσως χρειαστεί να καταβάλετε κάποιο επιπλέον ποσό που να μην το έχετε υπολογίσει. Να έχετε πάντα υπόψη ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί ώστε να είστε προετοιμασμένοι σε κάθε περίπτωση. Με απλά λόγια, η ανακαίνιση ενός χώρου απαιτεί προσοχή, καλό σχεδιασμό και υπολογισμό κάθε πιθανής περίπτωσης. Αν τα κάνετε όλα αυτά, η διαδικασία θα κυλήσει ιδιαίτερα ομαλά.

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency