Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
27/05/2021

Χρηματικά βοηθήματα ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ έτους 2021 σε τρίτεκνες και πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες

Χρηματικό βοήθημα 700 € σε κάθε μία από τις 4.000 τρίτεκνες μητέρες και 1.000 € σε κάθε μία από τις 1.000 πολύτεκνες μητέρες από όλες τις περιοχές της χώρας, μετά από ηλεκτρονική κλήρωση, σε περίπτωση που οι αιτήσεις συμμετοχής ξεπεράσουν τον αριθμό των 4.000 ή 1.000 μητέρων αντίστοιχα.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ:

1. Τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχοι ή ασφαλισμένες του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ),ν ασφαλιστικά ενήμερες κατά την 31η/12/2020
2. Υπάλληλοι ή και συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι του ΟΠΕΚΑ, εφόσον καταβάλουν τις εισφορές τους
3. Υπάλληλοι του e-ΕΦΚΑ, που μεταφέρθηκαν από τον ΟΓΑ και ήταν εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Δικαιούχων του ΛΑΕ, εφόσον καταβάλουν τις εισφορές τους και παραμένουν υπάλληλοι του ΕΦΚΑ
4. Οι τρίτεκνες πρέπει να έχουν (3) τέκνα, οι πολύτεκνες τουλάχιστον (4) τέκνα, άγαμα, μέχρι 18 ή 24 ετών, εφόσον είναι άνεργα ή σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ΙΕΚ ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Tα ανωτέρω πρόσωπα να έχουν ενεργή ασφαλιστική ικανότητα και τα τέκνα δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ

Δεν είναι δικαιούχοι: Τρίτεκνες κα πολύτεκνες μητέρες με τέκνα τα οποία έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και φοιτούν σε Δημόσια ή ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εξωτερικού ή υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία. Δικαιολογητικά που προσκομίζονται στα ΚΕΠ:

1. Οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο ΑΜΚΑ της μητέρας αλλά και των προστατευόμενων μελών της ή ο Αριθμός Μητρώου ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) ασφαλισμένου ή συνταξιούχου

2. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας

3. Ατομικό βιβλιάριο του πατέρα/συζύγου σε περίπτωση που το δικαίωμα έμμεσης ασφάλισης τέκνων δεν προέρχεται από την ασφαλισμένη ή συνταξιούχο στον e- ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) μητέρα, αλλά από τον ασφαλισμένο ή συνταξιούχο στον e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) πατέρα/σύζυγο.

4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

5. Διαζευκτήριο ή συμφωνητικό από το οποίο να προκύπτει ποιος γονέας έχει την επιμέλεια των παιδιών

6. Βεβαίωση ανεργίας ΟΑΕΔ για άνεργα τέκνα, ηλικίας άνω των 18 μέχρι 24 ετών

7. Βεβαίωση σπουδών για τέκνα άνω των 18 ετών που σπουδάζουν σε ΙΕΚ της ημεδαπής

8. Φ/φο Ακαδημαϊκής ταυτότητας (πάσο) για τέκνα άνω των 18 μέχρι 24 ετών που σπουδάζουν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

9. Φ/φο βιβλιαρίου τράπεζας (ΙΒΑΝ λογαριασμού της μητέρας, αποκλειστικός δικαιούχος ή συνδικαιούχος του λογαριασμού)

Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων Τρίτη 15 Ιουνίου 2021
Λειτουργία των ΚΕΠ Δ. Αργοστολίου: Δευτέρα έως Παρασκευή, 7.30 π.μ – 3.00 μ.μ,
αποκλειστικά με ραντεβού.
Πλατφόρμα Επισκέψεων ΚΕΠ: rantevou.kep.gov.gr
Tηλέφωνα και εμαιλ ΚΕΠ Δήμου Αργοστολίου:
ΚΕΠ 0428 Αργοστολίου: 26713-61000 - ΕΜΑΙΛ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΚΕΠ 0429 Λειβαθούς: 26713-61800 - EMAIΛ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΚΕΠ 0550 Ελειού-Πρόννων: 26713-61630 - EMAIΛ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΚΕΠ 0935 Ομαλών: 26710-86078 - EMAIΛ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΣ

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency