Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
06/04/2021

Ακριβώς 125 χρόνια πριν, σαν σήμερα, ξεκινούσαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες, στην Αθήνα -Σπάνιο βίντεο του Reuters

125 χρόνια έχουν περάσει από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της σύγχρονης εποχής που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα.

 

Πριν από 125 χρόνια, στις 5 Απριλίου 1896, έβρεχε έντονα στην Αθήνα, αλλά την επόμενη ημέρα, ο ήλιος έλαμπε στις 3 το απόγευμα, όταν οι βασιλιάδες της Ελλάδας, ο Γεώργιος και η Όλγα μπήκαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με την πρώτη σειρά καθισμάτων επενδεδυμένη με λευκό μάρμαρο, και οι θρόνοι τους, καλυμμένοι με κόκκινο βελούδινο ύφασμα, υπό τις επευφημίες των 50.000 θεατών για να κηρύξουν την έναρξη των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων της σύγχρονης εποχής, οι πρώτοι που θα πραγματοποιούνταν μετά από περισσότερα από 1.500 χρόνια.

Λίγα λεπτά αργότερα, χωρίς εναρκτήρια παρέλαση ή κάτι περισσότερο από το «Κηρύσσω την έναρξη των πρώτων Αγώνων», ο αθλητικός διαγωνισμός ξεκίνησε με τον αγώνα των 100 μέτρων και τον πρώτο τελικό στον άλμα εις μήκος, τον οποίο νίκησε ο 27χρονος Τζέιμς Κόνολι, γιος Ιρλανδών μεταναστών στη Βοστόνη και μαθητής του Χάρβαρντ που πήδηξε 12,7 μέτρα και έγινε ο πρώτος Ολυμπιονίκης των σύγχρονων Αγώνων.

Πάνω από 10 ημέρες, 245 άνδρες, από 15 χώρες συμμετείχαν σε 9 αθλήματα. Και ένας Έλληνας βοσκός, ο Σπυρίδων Λούης, έγινε ο πρώτος μεγάλος αθλητής – ήρωας της χώρας του, αφού κέρδισε τον πρώτο μαραθώνιο στην ιστορία.

Το Reuters, με αφορμή των επέτειο των 125 χρόνων από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της σύγχρονης εποχής, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με αποσπάσματα από τους αγώνες στο Καλλιμάρμαρο.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr

Πολυμέσα

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency