Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
19/01/2005

Από αμίαντο η στέγη στο Νηπιαγωγείο Πλατρειθιάς στην Ιθάκη

Για την καλύτερη ενημέρωση των ειλικρινά ανησυχούντων γονέων αλλά και των όψιμων ενδιαφερομένων για το κτίριο του Νηπιαγωγείου Πλατρειθιά, κάνουμε γνωστά τα εξής:
1. Το Νηπιαγωγεία στεγάζεται τα τελευταία 20 χρόνια στο προ εξηκονταετίας κατασκευασμένο προκάτ σχολείο του Πλατρειθιά, Η στέγη του κτιρίου είναι από αμίαντο,
2. Τον Ιούνιο μήνα του έτους 2004 τέθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ιθάκης Χρήστο Σκληρο, από τον Έπαρχο Γιάννη Ανδριανάτο και τον Πρόεδρο του Τ.Σ. Πλατρειθιάς Ρίγο Βαρβαρήγο, στον Αντινομάρχη κ. Κουρή, το αίτημα της αντικατάστασης της στέγης του Νηπιαγωγείου, Το αίτημα έγινε αμέσως αποδεκτό και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με την 137/04 απόφαση του Ν.Σ ενέκρινε το ποσό των 45.000 ¤ για το συγκεκριμένο έργο.
Στο διάστημα που μεσολάβησε, ο Δήμος Ιθάκης με πιστώσεις από την ΣΑΤΑ 2004; προέβη στην κατασκευή της εξωτερικής τοιχοποιίας του κτιρίου, διαφορετικά θα ήταν αδύνατη η τοποθέτησης της νέας κεραμοσκεπής.
4. Η ΤΥΔΚ Ιθάκης συντάσσει ήδη μελέτη για το έργο της στέγης το οποίο θα υλοποιηθεί το καλοκαίρι του 2005 για να μη διακοπεί τώρα η λειτουργία του Νηπιαγωγείου.
5. Για όλα αυτά έχουν ενημερωθεί οι γονείς των νηπίων κατ' επανάληψη και τελευταία στις 18 Δεκεμβρίου 2004, στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Νηπιαγωγείου. Ενημερωμένοι επίσης είναι: οι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι του Δήμου και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης,
6. Ο Δήμος Ιθάκης τα τελευταία έξη (6) χρόνια έχει δεχθεί διάφορες προτάσεις για την τύχη του Νηπιαγωγείου Πλατρειθιά, ακόμη και την
μεταφορά του στο Σταυρό, Τόσο ο Δήμος όσο και το Τοπικό Συμβουλιο ήταν και είναι αντίθετο! σ' ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η Πολιτική του Δήμου στοχεύει στην αποκέντρωση, την αποσυγκέντρωση και την τόνωση της ζωής κυρίως στα απομακρυσμένα Δημοτικά Διαμερίσματα. Έτσι αυτά τα χρόνια έχει δαπανήσει από δικούς του πόρους περίπου 80,000 ¤ για την συντήρηση την επισκευή και τη λειτουργία του Νηπιαγωγείου Πλατρειθιά.
7. Η Σχολική Επιτροπή Πλατρειθιά και ο Πρόεδρος της Ρίγος Βαρβαρήγος, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και κατ' επέκταση ο Δήμος Ιθάκης είναι πάντα στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου να του παράσχουν κάθε πληροφορία σχετικά με το Νηπιαγωγείο Πλατρειθιά.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Χρήστος Σκληρός

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency