Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
10/02/2021

9/2/2002... κι όμως ήδη πέρασαν 19 χρόνια!!!

Το kefalonitis γεννήθηκε μέσα σε ένα βράδυ, ως προϊόν φοιτητικών αναζητήσεων, κάπου σε ένα σπίτι στην Αθήνα. Αλλά και αγάπης για την ιδιαίτερη πατρίδα, που τόσο μας έλειπε. Ξεκίνησε ως μια καταγραφή εθίμων, αλλά και δραστηριοτήτων των ανθρώπων του νησιού. Μαζί και με κάποιες φωτογραφίες, σε μια εποχή που η ψηφιακή τεχνολογία ήταν σε εμβρυακό στάδιο για τη χώρα μας και το ανέβασμα ακόμα και μιας εικόνας ήταν προσπάθεια επίπονη, που μπορεί να σήμαινε ότι θα δαπανούσες μισή ώρα προκειμένου να συνδεθείς στο διαδίκτυο...

 

Σύντομα, ήρθε και το ενημερωτικό κομμάτι, που αρχικά βγήκε στο διαδίκτυο με την ονομασία mykefalonia. Μια ιστοσελίδα με ειδήσεις από την Κεφαλονιά με τη ματιά των ανθρώπων της. Μακριά από πολιτική και κομματικά συμφέροντα, αλλά γεμάτη με προβληματισμούς και μικρές ειδήσεις της καθημερινότητας.

Επειδή ως γνήσιοι (και αυτοκαταστροφικοί) κεφαλονίτες δεν μπορούσαμε να «κάτσουμε φρόνιμοι» ο KEFALONITIS αποφάσισε να σπάσει τα ψηφιακά δεσμά του και να κυκλοφορήσει στους δρόμους. Άλλοτε με ειδικές εκδόσεις για τα έθιμα του Πάσχα και του δωδεκαημέρου και άλλοτε με εκδόσεις όπως ετήσια ημερολόγια, που εκδίδονται σχεδόν σταθερά από το 2006! Και φυσικά σταθερά και συστηματικά με το Kefalonitis magazine, που από τον Απρίλιο του 2007 συντροφεύει σταθερά τον Κεφαλονίτη, με τις δράσεις των συμπατριωτών μας εντός και εκτός νησιού, έχοντας ήδη 47 σταθερές έντυπες εκδόσεις.

Η έκδοση ενός περιοδικού σε χιλιάδες αντίτυπα και η δωρεάν διανομή του είναι από μόνη της κάθε φορά ένα στοίχημα μοναδικό. Δεν έχει αξία ωστόσο αν δεν μπορέσουμε να κάνουμε την υπέρβαση και να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα. Για το λόγο αυτό δεν έλειψαν τακτικές και έκτακτες ειδικές εκδόσεις, όπως αυτή του ετήσιου ημερολογίου, αλλά και ψηφιακές εκδόσεις με CD από καντάδες, αλλά και καταγραφές από κάλαντα... εορταστικά τραγούδια, κάθε μια από τις οποίες κυκλοφόρησε σε περισσότερα από 8.000 αντίτυπα!

Επειδή και αυτό δεν ήταν αρκετό, σε όλη αυτή την πορεία δεν ήταν λίγες οι φορές που βγήκαμε στους δρόμους. Αυτή τη φορά ως φυσικές παρουσίες. Για να διοργανώσουμε μοναδικά πάρτυ, αλλά και να δημιουργήσουμε σημεία αναφοράς στη διασκέδαση. Ιδιαίτερες αναμνήσεις από εκδηλώσεις, συναυλίες, αλλά και τα μεγαλύτερα beach party @ night που είχαμε την τύχη να τα ζήσουμε κι εμείς μαζί σας, λόγω τις δικής σας αποδοχής και συμμετοχής, γεμίζοντας ασφυκτικά την παραλία του Μακρύ γιαλού μέχρι το ξημέρωμα για 3 συνεχόμενες χρονιές.

Οι δραστηριότητες των ανθρώπων του νησιού ήταν αυτές που πάντοτε μας κέντριζαν το ενδιαφέρον. Έτσι, από το 2012 βγήκαμε στους δρόμους, τις παραλίες, τα νυχτερινά μαγαζιά, τις πλατείες, αλλά και τα γήπεδα για να καταγράψουμε με εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα. Οι βραδινές εξορμήσεις, ο αθλητισμός σε κάθε του έκφραση, αλλά και οι συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, οι χοροί, τα λαϊκά πανηγύρια, όλα αυτά τα χρόνια αποτέλεσαν υλικό που μπορεί ο αναγνώστης να βρει σε αφθονία μέσα από τις ηλεκτρονικές σελίδες του kefalonitis.

Ο σκοπός μας δεν ήταν μόνο η καταγραφή, αλλά και η αποτύπωση μέσα από υψηλής ποιότητας φωτογραφίες. Με στόχο πάντα ο αναγνώστης να βρει μέσα από τις σελίδες μας υλικό που θα του προκαλέσει ενδιαφέρον, αλλά και θα του μεταδώσει ευχάριστη διάθεση.

Σε όλο αυτό το διάστημα προσπαθήσαμε να μην μένουμε στάσιμοι. Να εξελισσόμαστε, προσφέροντας όσο μπορούμε κάτι καλύτερο, μέσα από το οπτικοακουστικό υλικό, βελτιώνοντας τις καταγραφές μας και εμπλουτίζοντας με βίντεο κάθε εκδήλωση ή δράση που καλύπτουμε.

Ακόμα και μέσα στην περίοδο που διανύουμε, προσπαθούμε να φέρνουμε κοντά στους αναγνώστες μας ενδιαφέρον υλικό μέσα από παρουσιάσεις, συνεντεύξεις, αλλά και αφιερώματα σε ανθρώπους και επιχειρήσεις του νησιού μας.

Σε όλη αυτή την πορεία αποκτήσαμε μοναδικές γνωριμίες και φιλίες με ανθρώπους που επίσης δραστηριοποιούνται και αγωνίζονται. Κάναμε σημαντικές συνεργασίες και μέσα από αυτές έγιναν εφικτά όλα όσα έχουμε πετύχει. Βάλαμε στόχους, κάποιους από αυτούς τους πετύχαμε, άλλους τους προσεγγίσαμε. Το ταξίδι ήταν μοναδικό, πολλές φορές δύσκολο, αλλά πάντα ιδιαίτερο και με πάρα πολλές ιδιαίτερες στιγμές...

Προσπαθώντας να χωρέσουμε σε ένα σύντομο κείμενο ένα μικρό μέρος όσων μέσα σε μια στιγμή μας έρχονται στο νου, γυρίζουμε στο χτες. Μια στιγμή η οποία κρατά 19 ολόκληρα χρόνια!!!

Μια όμορφη ανάμνηση από όλους εσάς που έχουμε συνεργαστεί, αλλά και έχετε δημιουργήσει την κοινότητα του kefalonitis, με χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες μέσα από την ιστοσελίδα, με 25.000 μέλη στο facebook και περισσότερους από 3.000 στο instagram, αλλά και με καθημερινή αλληλεπίδραση σε κάθε έντυπη και ψηφιακή μας έκδοση

Ως ελάχιστο ευχαριστώ σε ολόκληρη την διάρκεια της χρονιάς θα προσφέρουμε στους αναγνώστες μας μέσα από διαγωνισμούς πολυάριθμα αναμνηστικά δώρα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες. Με την ελπίδα ότι για τα 20 χρόνια η κατάσταση θα μας επιτρέψει να πραγματοποιήσουμε κάτι πολύ μεγάλο, με την συμμετοχή όλων!!!

Γιατί όπως συνηθίζουμε να λέμε... τα καλύτερα έρχονται!!!

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency