Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
23/01/2021

Α. Κτενάς: Προτεραιότητα η ανάδειξη του Πολιτιστικού Αποθέματος της Λευκάδας μας

Η αποκατάσταση και στερέωση του Ιερού Ναού Αγίας Μαύρας – που βρίσκεται εντός του Κάστρου της Αγίας Μαύρας – θα χρηματοδοτηθεί με 190.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων 2014-2020.

Ήδη εκτελείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας (ΕΦΑΑΙΤΛ) το έργο «Ανάδειξη Κάστρου Αγίας Μαύρας Λευκάδας» (Κωδικός ΟΠΣ 5007166) στο πλαίσιο του τρέχοντος Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ιόνια Νησιά 2014-2020» (ΕΣΠΑ), το οποίο επεκτείνεται συμπεριλαμβάνοντας και τις απαραίτητες εργασίες για την αποκατάσταση του Ι.Ν. Αγίας Μαύρας, και πλέον ο συνολικός προϋπολογισμός του διαμορφώνεται στα 790.000 ευρώ. “Έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας και συμπράττουμε για το κοινό μας όραμα, που δεν είναι άλλο, από την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της Λευκάδας μας.

Το Κάστρο της Αγ. Μαύρας αποτελεί ένα από τα εμβληματικότερα μνημεία του νησιού, γι’ αυτό πιστοί στις δεσμεύσεις μας, ενισχύσαμε αρχικά το έργο τον Νοέμβριο του 2019 με επιπλέον 50.000 ευρώ.” ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, και συμπλήρωσε:

«Πλέον, η επιπλέον χρηματοδότηση με 190.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων για την αποκατάσταση του Ι.Ν. Αγίας Μαύρας, αποτέλεσε αναγκαιότητα κατά την αυτοψία στο Κάστρο της Αγ. Μαύρας, τον Αύγουστο του 2020, με την Υπουργό κα. Λίνα Μενδώνη και την προϊσταμένη της ΕΦΑΙΑΙΤΛ κα. Ολυμπία Βικάτου. Είμαστε ικανοποιημένοι από την θετική εξέλιξη, καθώς και, από την αποτελεσματική συνεργασίας μας. Πλέον το έργο θα αποδοθεί πληρέστερο και αρτιότερο.». 

Την μελέτη εκτέλεσε η υπάλληλος της ΕΦΑΑΙΤΛ Ελένη Κατσούλη (Πολιτικός Μηχανικός) και εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Μουσείο (ΚΑΣ) το Σεπτέμβριο του 2020. Στις επιπλέον εργασίες, εκτός της αποκατάστασης του ναϊδρίου (μόνωση δώματος, αρμολόγηση, ενέματα, ξύλινα κουφώματα, επισκευή τέμπλου, φωτισμός, ελαιοχρωματισμοί, κλπ.) επίσης περιλαμβάνονται: ευρύτατες αποψιλώσεις της βλάστησης σε όλο το χώρο του Κάστρου, αποκατάσταση πλακοστρώσεων, περισχοίνιση σημαντικών σημείων και αεροφωτογράφιση ολόκληρου του μνημείου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency