Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
22/01/2021

Αύξηση στρατιωτικής θητείας: Ποιοι θα κάνουν 12 μήνες, ποιοι εξαιρούνται - Από πότε θα ισχύει

Στρατιωτική θητεία: Υπουργική απόφαση μετά την εισήγηση των Γενικών Επιτελείων για την αύξηση στους 12 μήνες. Δείτε όλο το πλάνο που εκπονήθηκε στο πλαίσιο ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οριστική είναι η απόφαση για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας από τους εννέα στους 12 μήνες σε όλα τα όπλα. Επί της ουσίας, με την υπουργική απόφαση – που ήρθε μετά την εισήγηση των Γενικών Επιτελείων – εξισώνεται η θητεία των Οπλιτών του Στρατού Ξηράς με αυτή του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας. Η 12μηνη θητεία θα ισχύει από τη σειρά που θα καταταγεί στον Ελληνικό Στρατό τον επόμενο Μάιο, όπως διευκρινίστηκε.

Στην απόφαση αυτή, βέβαια, υπάρχουν και εξαιρέσεις καθώς θα υπάρχουν στρατιώτες που θα συνεχίσουν να υπηρετούν για 9 μήνες. Αυτό αφορά όσους υπηρετήσουν σε ακριτικές μονάδες του Στρατού Ξηράς, οι οποίες εδρεύουν στη Θράκη, στα νησιά του Αιγαίου κατά μήκος της ελληνοτουρκικής θαλάσσιας οριογραμμής. Το ίδιο θα ισχύει και για όσους στρατιώτες υπηρετήσουν στην ΕΛΔΥΚ. Το συγκεκριμένο καθεστώς, άλλωστε, ισχύει ήδη για τους οπλίτες που υπηρετούν τη θητεία τους στην Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό.

Αναφορικά με όσους είναι υπόχρεοι μειωμένης θητείας (πολύτεκνοι, προστάτες οικογενειών κλπ.), πλέον θα υπηρετούν 8 μήνες αντί για 6 μήνες που ίσχυε ως τώρα. Η εν λόγω πρόβλεψη αφορά επίσης όσους υπηρετούν σε συγκεκριμένες μονάδες του Στρατού Ξηράς (Θράκη, ακριτικά νησιά), ενώ αυτό το καθεστώς είναι ήδη σε ισχύ στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία.

Η νέα απόφαση επηρεάζει και τους Δόκιμους Έφεδρους Αξιωματικούς και τους Έφεδρους Ανθυπολοχαγούς του Στρατού Ξηράς, των οποίων η θητεία επίσης εξισώνεται με τα άλλα δυο όπλα. Συνεπώς η διάρκεια της θητείας θα γίνει 17 μήνες, ενώ 14 μήνες (που ίσχυε ως σήμερα) θα είναι η θητεία για όσους υπηρετούν στη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου, όπως ήδη ισχύει για τους Επίκουρους Σημαιοφόρους του Π.Ν. και τους Δόκιμους Έφεδρους Αξιωματικούς και τους Έφεδρους Υποσμηναγούς της Π.Α., οι οποίοι υπηρετούν σε αντίστοιχες περιοχές.

Σχετικά με όσους ήδη υπηρετούν τη θητεία τους, η νέα απόφαση δεν επηρεάζει το χρόνο στράτευσης. Όσοι έχουν καταταχθεί πριν από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της απόφασης ή θα επανακαταταχθούν μετά την έναρξη ισχύος της, θα υπηρετήσουν με βάση το προηγούμενο καθεστώς.

Πηγή: https://www.newsbomb.gr

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency