Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
28/12/2020

Πριν από ακριβώς 75 χρόνια, στις 27 Δεκεμβρίου του 1945, ξεκίνησε η παραγωγή του Σκαραβαίου της VW

Πρόκειται για ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα στην ιστορία της αυτοκίνησης που συνολικά κατασκευάστηκε 21.529.464 φορές.

Ο κόσμος ολόκληρος δεν είχε καλά καλά συνειδητοποιήσει πως ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος είχε τελειώσει και οι χώρες της Ευρώπης μετρούσαν τις πληγές της ανεξάρτητα από το αν ανήκαν στους νικητές ή στους ηττημένους. Και όμως στο Wolfsburg, δύο μέρες μετά τα Χριστούγεννα του 1945, ξεκινούσε η παραγωγή ενός αυτοκινήτου που θα έγραφε στη συνέχεια τη δική του μεγάλη ιστορία. Και θα αποτελούσε τη βάση για τη δημιουργία ενός από τους μεγαλύτερους αυτοκινητικούς ομίλους στον κόσμο. Αυτόν της Volkswagen

Επίσημο όνομα δεν είχε ακόμα, καθώς το προπολεμικό KdF δεν μπορούσε πλέον να χρησιμοποιηθεί οπότε το αποκαλούσαν «Σκαραβαίο», ενώ το εργοστάσιο που το κατασκεύαζε ήταν κατεστραμμένο.

Η εκκίνηση της παραγωγής έγινε χάρη στη διορατικότητα ενός ανθρώπου, του Βρετανού συνταγματάρχη Ivan Hirst, ο οποίος με τη λειτουργία του εργοστασίου, η άλλη προοπτική ήταν η οριστική του διάλυση, ήθελε να εξασφαλίσει μεταφορικά μέσα για το συμμαχικό στρατό που βρισκόταν στο υπό βρετανική κατοχή τμήμα της Γερμανίας.

Οι 20.000 οχήματα που οι Βρετανοί είχαν παραγγείλει ήδη από τον Αύγουστο του 1945 οδήγησε στη δημιουργία της εταιρείας Volkswagen με τη συνέχεια να είναι γνωστή.

Πηγή: https://www.newsbomb.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πρωτομάρτυς Στέφανος Σαν σήμερα 29 Δεκεμβρίου »

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency