Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
24/12/2020

Η Παραμονή των Χριστουγέννων

Αγαπητοί αναγνώστες του kefalonitis,

ακόμα μια χρονιά πλησιάζει στο τέλος της, με τις γιορτές του δωδεκαημένου να ξεκινούν από αύριο...

Η παραμονή των Χριστουγέννων έχει ως χαρακτηριστικό τις παρέες από μικρά παιδιά που ξεχύνονται στους δρόμους για να μας μεταφέρουν το χαρμόσυνο μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου. Άλλοτε με τρίγωνα, άλλες φορές με κιθάρες και διάφορα μουσικά όργανα, το «να τα πούμε;», αλλά και η παραδοσιακή Κεφαλονίτικη μελωδία, με τις δεκάδες παραλλαγές της ανά τα χωριά της νήσου είναι η καλύτερη είσοδο σε αυτή την όμορφη και οικογενειακή γιορτή της αγάπης, σε κάθε δρόμο, σε κάθε στενό. Και το απόγευμα, μαζί με τις χορωδίες της πόλης, ο γνωστός συναγωνισμός για την καλύτερη εκτέλεση, αλλά και οι εορταστικές συναυλίες, έρχονται να μας ετοιμάσουν για τα Χριστούγεννα!!!

Όλα αυτά τα όμορφα, με τις χιλιάδες αναμνήσεις που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια, ίσως φέτος να είναι αρκετά διαφορετικά. Οι χορωδίες δεν θα βγουν και μάλλον δεν θα ακούσουμε τα κάλαντα στους δρόμους... Η όμορφη ανάμνηση όμως όσων έχουμε καταγράψει τα τελευταία χρόνια μακάρι να μπορέσει να καλύψει όμορφα αυτό το κενό, αλλά και να μας βάλει σε αυτό που είναι το πραγματικό νόημα της γιορτής, η νέα αρχή που φέρνει η Γέννηση του Θεανθρώπου, αλλά και η νέα Χρονιά, η ευκαιρία για το νέο ξεκίνημα, με την ελπίδα να αποτελέσει αρχή για κάτι ακόμα πιο όμορφο την επόμενη χρονιά.

Ας δούμε πως γιορτάσαμε την παραμονή των Χριστουγέννων τις προηγούμενες χρονιές:

Αλλά και ας απολαύσουμε 2 μοναδικές εκδόσεις του kefalonitis που κυκλοφόρησαν δωρεάν μαζί με το περιοδικό kefalonitis, αποτυπώνοντας τα κεφαλονίτικα κάλαντα και τραγούδια των ημερών. Επίσης,

 

Πολυμέσα

           

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency