Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
11/11/2020

Κεφαλονιά: 6ο Ιόνιο Φεστιβάλ κλασικών VW

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά έγινε η 6η Ιόνια συνάντηση κλασικών VolksWagen Κεφαλονιάς.


Είναι μια εκδήλωση θεσμός με Πανελλήνιο και Πανευρωπαϊκό ενδιαφέρον. Το είδος της συγκεκριμένης εκδήλωσης, όπου περιλαμβάνει διαδρομές σε αξιοθέατα και επισκέψεις σε τοπικούς παραγωγούς και ταυτοχρόνως συνδυάζοντάς τα με διασκέδαση, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον όλων.

Από το 2015 που διοργανώθηκε η πρώτη Ιόνια συνάντηση συνάντηση φίλων αερόψυκτων Σκαραβαίων και βαν στην Κεφαλονιά, με συμμετοχή Ελλήνων και ξένων οδηγών, συνεχίζουμε κάθε χρόνο να διοργανώνουμε την εκδήλωση αυτή, η οποία έχει αγαπηθεί όχι μόνο από εμάς, αλλά κι από όλο τον κόσμο. Κάθε χρόνο, επισκεπτόμαστε διαφορετικές τοποθεσίες της Κεφαλονιάς και άλλων κοντινών νησιών, όπως την Ιθάκη & την Ζάκυνθο.

Έχει απήχηση παγκοσμίως, καθώς προβάλλεται η Κεφαλονιά σε όλα τα πλάτη της γης. Πολλοί συμμετέχοντες έρχονται και ξανάρχονται, βάζουν φωτογραφίες στα social media από το ταξίδι τους στην Κεφαλονιά. Έτσι διαφημίζουν το νησί μας παντού, προσκαλώντας νέους φίλους κάθε χρόνο για να περάσουν αξέχαστες εναλλακτικές διακοπές. Αυτοί είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας. Για παράδειγμα, ο φωτογράφος και κάτοχος σκαραβαίου από την Ολλανδία, Pim Hesse, διαφημίζει με τις υπέροχες φωτογραφίες και βίντεο από το drone του την Κεφαλονιά. Του χρόνου, για την 7η Ιόνια συνάντηση προγραμματίζει με μια ομάδα φίλων του να οδηγήσουν με τα σκαθάρια τους για να είναι μαζί μας.

Επίσης, είμαστε αδελφοποιημένοι με το Apulia VolksClub του Μπάρι Ιταλίας εδώ και 5 χρόνια, καθώς κάθε χρόνο συμμετέχουμε ενεργά στις εκδηλώσεις τους, όπως και εκείνοι στις δικές μας. Φέτος πραγματοποιήθηκε το 6ο Ιόνιο Φεστιβάλ κλασικών VW στο νησί μας, με περισσότερες από 50 συμμετοχές, ενώ τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας, για την  ασφάλεια όλων. Οδηγοί από την Γερμανία, Ολλανδία, Πολωνία, Γαλλία, Ιταλία και από διάφορες περιοχές της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν εδώ για ένα αξέχαστο τριήμερο γεμάτο περιηγήσεις και εκδρομές σε πανέμορφες τοποθεσίες και παραλίες της Κεφαλονιάς. Φέτος επισκεφτήκαμε τις παραλίες: Άβυθο, Αγία Κυριακή, Μεγάλη Άμμο. Η παρουσία των κλασικών vw έγινε αισθητή στην Σάμη, στον Καραβόμυλο, στην Αγία Ευφημία, στη Λειβαθώ και στο Αργοστόλι. Πολλοί είχαν την ευκαιρία να τα θαυμάσουν και να φωτογραφηθούν μπροστά στα θρυλικά σκαθάρια & βανάκια! 

Η συνάντηση ξεκίνησε στις 21/8 και ολοκληρώθηκε στις 23/8, στην παραλία Μεγάλη Άμμο, όπου ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τον Αύγουστο του 2021 & το 7ο Ιόνιο Φεστιβάλ κλασικών vw. Τις τελευταίες μέρες του Σεπτεμβρίου είχαμε την χαρά να συμμετέχουμε στα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ για την γερμανική τηλεόραση, με θέμα τα Ιόνια νησιά, όπου μας επέλεξαν ως ένα από τα θέματα που είχαν σχέση με το αφιέρωμα στην Κεφαλονιά. Ανυπομονούμε να δούμε την εκπομπή που θα προβληθεί το καλοκαίρι του 2021.

Πάνω από 3500 ακόλουθοι, φίλοι και οδηγοί σκαραβαίων και κλασικών βαν (Τ1, Τ2, Τ3) ενημερώνονται καθημερινά από την σελίδα μάς "VW Fan Club Kefalonia Greece" στο facebook (https://www.facebook.com/vwclubkefalonia/), για τις εκδηλώσεις της λέσχης μας, που δραστηριοποιείται στην Κεφαλονιά.

Πληροφορίες σχετικά με το σωματείο μας και τη δραστηριότητά μας μπορείτε επίσης να βρείτε στην ιστοσελίδα μας:
https://vwclubkef.wixsite.com/vwbeetle-kefalonia
Με εκτίμηση
Χάρης Αμούργης
Πρόεδρος Λέσχης
Αερόψυκτων vw Κεφαλονιάς
Υψηλάντου 2, Αργοστόλι 28100

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency