Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
07/11/2020

Μένουμε σπίτι: 9 πράγματα που μπορείς να κάνεις μέχρι να τελειώσει η καραντίνα

Κάνε γενική στο σπίτι

 

Τι πιο χρήσιμο αυτή την εποχή; Εκτός του ότι το να ξεκινήσεις να καθαρίσεις τα πάντα θα σου πάρει κάποιες ώρες, θα έχεις κάνει παράλληλα και την καλύτερη δουλειά κατά του κορονοϊού. Καθάρισε τραπέζια, πόμολα, πρίζες, πατώματα και μην ξεχάσεις μετά από όλα αυτά να πλύνεις τα χέρια σου.

Κάνε γυμναστική

Μένουμε σπίτι: 9 πράγματα που μπορείς να κάνεις μέχρι να τελειώσει η καραντίνα

Είναι εύκολο να πέσεις σε μια λούπα όσο βρίσκεσαι σπίτι και να κάνεις μόνο τη διαδρομή καναπές κρεβάτι. Όχι δεν το θέλουμε αυτό. Είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για την υγεία σου, αλλά και το ανοσοποιητικό σου σύστημα να γυμνάζεσαι τακτικά. Τριάντα λεπτάκια την ημέρα δεν είναι κάτι.

Δούλεψε σκληρά (αν συνεχίζει να δουλεύεις)

Όσοι συνεχίζουν να δουλεύουν από το σπίτι έχουν μια καλή ευκαιρία αυτές τις ημέρες να τα δώσουν όλα. Να δουλέψουν στο 100% χωρίς αντιπερισπασμούς και ποιος ξέρει, ίσως μετά από όλα αυτά να εκτιμηθεί και ο έξτρα κόπος τους αυτές τις ημέρες.

Διάβασε βιβλία

Μένουμε σπίτι: 9 πράγματα που μπορείς να κάνεις μέχρι να τελειώσει η καραντίνα

Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο στην καραντίνα από το χαλαρώσεις στον καναπέ σου και να διαβάσεις όλα αυτά τα βιβλία, για τα οποία ποτέ δεν έβρισκες χρόνο. Άσε τις σελίδες να σε ταξιδέψουν και ονειρέψου ότι γίνεσαι κι εσύ μέρος της ιστορίας που διαβάζεις.

Γίνε Master Chef

Η καραντίνα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αναπτύξεις λίγο και τις μαγειρικές σου ικανότητες. Άσε το delivery για μετά. Τώρα άνοιξε ένα βιβλίο συνταγών, δες videos στο youtube και προσπάθησε να εντυπωσιάσεις τον εαυτό σου με τα πιάτα σου.

Κράτα σημειώσεις

Είναι αρκετά χρήσιμο. Μπορείς να έχεις μια ατζέντα και να κρατάς σημειώσεις για το τι κάνεις κάθε ημέρα της καραντίνας σου. Κάτι σαν ημερολόγιο. Σκέψου να το διαβάσεις αυτό σε μερικά χρόνια.

Μάθε πράγματα

Ακόμη ένα καλό που μπορεί να σου προσφέρει όλος αυτός ο ελεύθερος χρόνος στην καραντίνα είναι η ευκαιρία να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου, όπως το να μάθεις κάτι χρήσιμο, να παρακολουθήσεις ένα σεμινάριο ή να συνεχίσεις online μαθήματα μιας ξένης γλώσσας.

Μίλα με φίλους

Μένουμε σπίτι: 9 πράγματα που μπορείς να κάνεις μέχρι να τελειώσει η καραντίνα

Η εφαρμογή zoom  UNSPLASH

Αν μας λείπει κάτι πάρα πολύ αυτές τις ημέρες, είναι οι φίλοι μας. Γιατί υπάρχει το διαδίκτυο όμως; Μπείτε όλοι μα κάμερα σε μια συνομιλία και κάντε σαν να είστε όλοι μαζί. Μπορείτε να συζητήσετε, να παίξετε παιχνίδια, να μαγειρέψετε, ακόμα και να γυμναστείτε παράλληλα.

Κάνε κάτι που σε χαλαρώνει

Για το τέλος κρατήσαμε το καλύτερο. Να κάνεις κάτι που πραγματικά σε ευχαριστεί και δεν είχες χρόνο πριν την καραντίνα. Να δεις σειρές, ταινίες, να κοιμηθείς, να κάνεις μπάνιο σε γεμάτη νερό μπανιέρα ή ακόμα και να κοιτάξεις το ταβάνι για δύο ώρες και να χαθείς στις σκέψεις σου.

 

Πηγή: www.news247.gr

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency