Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
06/10/2020

Πόσοι νέοι μας ενδιαφέρονται να σπουδάσουν φωτογραφία;

Δείτε τα στατιστικά από τις πανελλήνιες και θα… τρομάξετε!

 

Η ραγδαία εξάπλωση της ψηφιακής επανάστασης που έφερε στην καθημερινότητά μας τα smartphone με τις καταπληκτικές δυνατότητες φωτογράφισης που ενσωματώνουν, είναι γεγονός αναμφισβήτητο. Αποτέλεσμα; Η τέλεια καταιγίδα για την “παραδοσιακή” φωτογραφική βιομηχανία και για τον φωτογραφικό κλάδο γενικότερα. Άραγε αυτό είχε αρνητικές συνέπειες και στον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων μας;

Δείτε τι αποκαλύπτει η πλέον έγκυρη στατιστική μελέτη που είναι τα μηχανογραφικά των Πανελληνίων εξετάσεων.

Το μοναδικό κρατικό πτυχίο φωτογράφου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης απονέμεται ως γνωστόν από το Τμήμα Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (Πρώην ΤΕΙ Αθήνας) το οποίο υπάγεται λειτουργικά και διοικητικά στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών & Πολιτισμού. Πόσοι λοιπόν υποψήφιοι δήλωσαν στις προτιμήσεις τους στο φετινό μηχανογραφικό των πανελληνίων εξετάσεων ότι θέλουν να σπουδάσουν φωτογραφία; Κρατηθείτε: 9.140! Πόσοι δήλωσαν ότι θέλουν να σπουδάσουν γραφίστες στο Τμήμα Γραφιστικής; 850. Πόσοι αρχιτέκτονες εσωτερικής διακοσμητικής; 640. Πόσοι θέλησαν να σπουδάσουν Συντήρηση έργων τέχνης; 400.

Συμπέρασμα: το φωτογραφικό επάγγελμα διατηρεί ακόμη τεράστια έλξη στους νέους μας και αυτό είναι παρήγορο για τον κλάδο και βεβαίως-βεβαίως άκρως τιμητικό για το Τμήμα Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών του Π.Α.Δ.Α.

Πηγή: https://www.photo.gr/

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency