Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
03/09/2020

Από τις 7 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σύνορα της Ελλάδας για τους Ρώσους τουρίστες

Η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορα για τους Ρώσους από τις 7 Σεπτεμβρίου, με χθεσινή απόφαση των συναρμοδίων υπουργών, που δημοσιεύθηκε ήδη στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

Θα εισέρχονται μέχρι 500 τουρίστες την εβδομάδα, αποκλειστικά μέσω των αεροδρομίων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου, και οι προϋποθέσεις είναι η συμπλήρωση PLF, και η πραγματοποίηση τεστ που θα είναι αρνητικό έως 72 ώρες πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα, με σχετικό πιστοποιητικό στα Αγγλικά. Ακόμη, μέσω του PLF, θα πρέπει να αναφέρουν τα στοιχεία επικοινωνίας και πληροφορίες τους σχετικά με την κράτηση του ξενοδοχείου ή την διεύθυνση άλλης προσωρινής κατοικίας στην Ελλάδα.  Η ρύθμιση αυτή θα ισχύει μέχρι 21 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την απόφαση οι αεροπορικές εταιρείες υποχρεούνται να ελέγχουν αυτό το πιστοποιητικό πριν την επιβίβαση του επιβάτη και σε περίπτωση έλλειψής του θα του απαγορεύουν την επιβίβαση. Σε περίπτωση παραβίασης αυτής της υποχρέωσης οι αεροπορικές εταιρείες υποχρεούνται να επαναπατρίσουν τον επιβάτη με δικά τους έξοδα. Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Αυγούστου, οι ρωσικές Αρχές επέτρεψαν τις τακτικές πτήσεις προς Λονδίνο, Κωνσταντινούπολη και την Ζανζιβάρη της Τανζανίας και από τις 10 Αυγούστου, άνοιξαν οι απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία προς τα τουρκικά θέρετρα της Αττάλειας, του Νταλαμάν και της Αλικαρνασσού.


Ολόκληρο το ΦΕΚ, ΕΔΩ.

Πηγή: https://money-tourism.gr

 

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency