Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
03/08/2020

Ε.Α.Σ. : Προς ταυτοποίηση Θιακό και Κεφαλονίτικο Μέλι

Ο Ε..Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι συμμετέχει ως συνεργάτης στην υλοποίηση ερευνητικής πρότασης για το ντόπιο μέλι στα πλαίσια του Προγράμματος ΕΡΕΥΝΩ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ– ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ Β΄ ΚΥΚΛΟΣ.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω Πρόγραμμα συνδέει την έρευνα και την καινοτομία με την επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων προς τις διεθνείς αγορές, με σκοπό τη μετάβαση στην ποιοτική καινοτόμα επιχειρηματικότητα και την αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας. Σκοπός της εργασίας είναι το Κεφαλλονίτικο και Θιακό μέλι να αποκτήσει μια ταυτότητα και μοναδικότητα ως προς τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά που θα το καθιστούν ανταγωνιστικό στο παγκόσμιο στερέωμα. Η καινοτομία της εργαστηριακής μεθόδου οφείλεται στον τρόπο ανάλυσης και σύγκρισης των αποτελεσμάτων, ενώ αποτελεί την πρώτη προσπάθεια μελέτης του μιτοχονδριακού DNA των μελισσών στο ελληνικό μέλι, στο προϊόν και όχι στα έντομα. Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) καλεί τους ΘιακοΚεφαλονίτες Μελισσοκόμους (με προτεραιότητα οι Μελισσοκόμοι που είναιεγγεγραμμένα Μέλη της ΕΝΩΣΗΣ) εφόσον επιθυμούν να είναι από τους πρώτους Έλληνες Μελισσοκόμους των οποίων οι μέλισσες θα καθορίσουν την ελληνικότητα του μελιού παρέχοντας την δυνατότητα της άμεσης ταυτοποίησης μελιών Γεωγραφικής Ένδειξης, να προσέλθουν για ενημέρωση στα κεντρικά γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ στη παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση 1 στο Αργοστόλι.

Από Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency