Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
31/07/2020

Χάρτες πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς

Λόγω του υψηλού κινδύνου, οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν εργασίες και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

 

Για παράδειγμα ρίψη αναμμένου τσιγάρου, καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα, χρήση υπαίθριων ψησταριών κλπ., αλλά και να προστατεύονται από τις υψηλές θερμοκρασίες, καθώς όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ξεπερνά ορισμένα όρια ανεκτά από τον ανθρώπινο οργανισμό, σε συνέργια με ορισμένους άλλους παράγοντες (υγρασία, άπνοια κλπ.), δημιουργούνται παθολογικές καταστάσεις ποικίλου βαθμού βαρύτητας.

Υπενθυμίζεται ότι:

 •  Κατά την αντιπυρική περίοδο, η οποία διαρκεί από 1 η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο για οποιοδήποτε λόγο, καθώς και η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, χωρίς απαιτούμενη άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
 • Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, θα πρέπει να ακολουθείτε η εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας για τον περιορισμό της μηχανικής διάδοσης του ιού μέσω των ρευμάτων αέρα που αναπτύσσονται κατά τη λειτουργία των κλιματιστικών μονάδων.
  Επισυνάπτονται οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες για την προστασία τους
  από: πυρκαγιά και καύσωνα. 
  Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών και του καύσωνα, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr .
  Δείτε ενημερωτικό βίντεο της ΓΓΠΠ για τις δασικές πυρκαγιές στο σύνδεσμο:
   ( https://www.youtube.com/watch?v=dW_7yiwHWa4&list=PL_2mPNUW8A74MzN0VRlnpjBeLerI8si_4 )

 

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency