Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
29/06/2020

Και πλωτά ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης Κώστας Ζορμπάς, την Τρίτη 24 Ιουνίου 2020, στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα.

Συζητήθηκαν τα μέτρα προστασίας που λαμβάνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την αποφυγή διασποράς του Covid -19 αλλά και για την συνεργασία που υπάρχει με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την έναρξη της τουριστικής περιόδου σε υγειονομικό επίπεδο.

Ειδικότερα για τα Ιόνια Νησιά, συζητήθηκε η δρομολογημένη προμήθεια πέντε ασθενοφόρων (2 στην Κέρκυρα, 1 στην Κεφαλονιά, 1 στη Ζάκυνθο και 1 στη Λευκάδα)και τεσσάρων κινητών μονάδων για τον αστικό ιστό (ένα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα), προϋπολογισμού 737.800 ευρώ, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ιόνια Νησιά 2014-2020» (ημερομηνία ένταξης πράξης 31-10-2019).

Επίσης συζητήθηκε η προμήθεια δύο πλωτών ασθενοφόρων , προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, τα οποία θα χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μέσω του ΕΣΠΑ, ενισχύοντας έτσι το αίσθημα της ασφάλειας των συμπολιτών μας ειδικά εκείνων των μικρών νησιών του Ιονίου. «Η ενίσχυση και η ανανέωση του στόλου των ασθενοφόρων είναι αναγκαία. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προχωρά στη χρηματοδότηση αυτών των έργων μεγάλης χρησιμότητας, τα οποία αναμένεται να καλύψουν τις ανάγκες για την υγεία των μ κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών μας. Στηρίζουμε το ΕΚΑΒ», τόνισε ο κ.Ζορμπάς.

Ο κ. Παπαευσταθίου ενημέρωσε τον κ.Ζορμπά για τις εξελίξεις σχετικά με τη δημιουργία αποκεντρωμένου τομέα του ΕΚΑΒ στη Λευκίμμη, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών στο νότιο τμήμα της Κέρκυρας.

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ ενημερώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Τεχνικών Έργων Μανώλη Ορφανουδάκη για την εξέλιξη του έργου επισκευών του ΕΚΑΒ της πόλεως της Κέρκυρας, έργο που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency