Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
26/06/2020

Επίσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον Δήμαρχο Ληξουρίου

Σήμερα το μεσημέρι επισκέφθηκα με τον Δήμαρχο Ληξουρίου κ. Γιώργο Κατσιβέλη το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου συναντήσαμε τον Υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη. Στη συνάντηση συμμετείχε και η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χριστιάνα Καλογήρου.

Τα δυο θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν:
 Η υποβολή αιτήματος μας για τη χρηματοδότηση κατασκευής μονάδας αφαλάτωσης στο Δήμο Ληξουρίου, με εκτιμώμενο κόστος 3 εκ. ευρώ. Για το σκοπό αυτό ο κ. Κατσιβέλης προσκόμισε σχετική μελέτη την οποία παρέλαβαν οι υπηρεσίες του Υπουργείου. Ο Υπουργός δεσμεύθηκε να εξετάσει την πρόταση και τις δυνατότητες εξεύρεσης χρηματοδότησης για την υλοποίησή της.

 Η υποβολή αιτήματος για τη επανασύσταση και λειτουργία του Λιμενικού Σταθμού στο Ληξούρι, υπόθεση που εξελίσσεται θετικά και τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται ο Λιμενικός Σταθμός να συσταθεί με απόφαση του Υπουργού.

Αθήνα: Μητροπόλεως 1 (γραφείο 406), Τ.Κ. 10557 Τηλ. 2103238658 – Fax: 2103709429
Αργοστόλι: Λεωφόρος Βεργωτή 1 & Ιθάκης, Τηλ./Fax: 2671026011

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στη συνέχεια συζητήσαμε με τον κ. Πλακιωτάκη και την κ. Καλογήρου για τον εμπορικό λιμένα και την μαρίνα Αργοστολίου, στη βάση των συμπερασμάτων προηγούμενης συνάντησής μου με την κ. Καλογήρου και τον Δήμαρχο Αργοστολίου κ. Μιχαλάτο.

Τέλος ο κ. Υπουργός ζήτησε να ενημερωθεί για την εξέλιξη των έργων στο νέο λιμάνι του Πισαετού στην Ιθάκη. Τον ενημέρωσα ότι οι εργασίες ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες. Προσκάλεσα τον κ. Πλακιωτάκη και την κ. Καλογήρου να παραβρεθούν στα εγκαίνια του έργου, πρόσκληση την οποία αποδέχθηκαν με χαρά.

Ευχαριστώ, τον Υπουργό κ. Πλακιωτάκη και τη Γενική Γραμματέα κ. Καλογήρου για το έμπρακτο ενδιαφέρον τους στα ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που θέτει η τοπική αυτοδιοίκηση των νησιών μας.

Με τιμή,
Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency