Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
03/06/2020

Ε.Α.Σ.: Κίνητρα για να παραμείνουν οι ντόπιοι Συνταξιούχοι στο χωράφι

Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεννόηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δίνονται κίνητρα στους
Συνταξιούχους να παραμείνουν στις αγροτικές τους δραστηριότητες.

 

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στήριξης του εισοδήματος των Αγροτών και της ενθάρρυνσης της απασχόλησης στον Αγροτικό τομέα, εξαιρέθηκαν οι Συνταξιούχοι του Οργανισμού Γεωργικού Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α.) που ασκούν αγροτική δραστηριότητα υπακτέα στην ασφάλιση του πρώην Ο.Γ.Α. από την καταβολή μειωμένης σύνταξης κατά 30%.

Επιπλέον, με την ίδια ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα και στους Συνταξιούχους άλλων Ασφαλιστικών Ταμείων καθώς και του Δημοσίου να απασχολούνται ως Ελαιοπαραγωγοί, Αμπελουργοί, Μελισσοκόμοι, Κτηνοτρόφοι, Δενδροκαλλιεργητές, Κηπευτικοπαραγωγοί, Πτηνοτρόφοι και Αλιείς χωρίς να μειώνεται η σύνταξή τους εφόσον το εισόδημά τους από αγροτική δραστηριότητα ΔΕΝ υπερβαίνει το ποσό των 10.000 €.

Οι ΘιακοΚεφαλονίτες Συνταξιούχοι, που πληρούν τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις και επιθυμούν να υποβάλουν την Αίτησή τους για να εισπράξουν το φετινό ποσό Αγροτικής Επιδότησης, μπορούν να προσέρχονται στο Κέντρο Υποβολής Δηλώσεων ΟΣΔΕ και στο Τμήμα Αγροτικών Επιδοτήσεων της ΕΝΩΣΗΣ που λειτουργούν καθημερινά (από 8 πρωί έως 4 απόγευμα) στα κεντρικά γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ, στη παραλιακή λεωφόρο στο Αργοστόλι, έως Παρασκευή 15η Ιουνίου 2020.


Από Ε.Α.Σ. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency