Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
02/06/2020

Ε.Α.Σ.: Λαμβάνουν Εξισωτική επιδότηση οι ντόπιοι Αγρότες δικαιούχοι συντάξεων χηρείας

Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επανεντάσσονται οιΠαραγωγοί που είναι παράλληλα δικαιούχοι συντάξεων χηρείας στο επιδοτούμενο Μέτρο 13 της Εξισωτικής Αποζημίωσης.

Υπενθυμίζεται ότι την επιδότηση του Μέτρου 13 «Εξισωτική Αποζημίωση», η οποία αναφέρεται σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, λαμβάνουν όλοι οι δικαιούχοι ντόπιοι Ελαιοκαλλιεργητές, Αμπελουργοί, Κτηνοτρόφοι, Μελισσοκόμοι, Δενδροκαλλιεργητές, Κηπευτικοπαραγωγοί και Ψαράδες.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση αποσαφηνίζεται ο όρος της «ενεργούς επαγγελματικής δραστηριότητας» σε σχέση με την κατηγορία κύριας σύνταξης από τον ασφαλιστικό φορέα του δικαιούχου και επανεντάσσονται στους δικαιούχους του Μέτρου 13, μετά την ηλεκτρονική επεξεργασία - διασταύρωση των στοιχείων τους με τα δεδομένα του ΕΦΚΑ και της ΗΔΙΚΑ, οι αιτούντες Παραγωγοί εφόσον πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας σύμφωνα με το Ενωσιακό και Εθνικό θεσμικό πλαίσιο.

Οι δικαιούχοι ΘιακοΚεφαλονίτες Παραγωγοί, στους οποίους καταβάλλεται κύρια σύνταξη λόγω θανάτου από μεταβίβαση στο πρόσωπο τους, μπορούν να προσέρχονται στο Κέντρο Υποβολής Δηλώσεων ΟΣΔΕ και στο Τμήμα Αγροτικών Επιδοτήσεων της ΕΝΩΣΗΣ που λειτουργούν καθημερινά (από 8 πρωί έως 4 απόγευμα) στα κεντρικά γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ, στη παραλιακή λεωφόρο στο Αργοστόλι, προκειμένου να υποβάλουν εμπρόθεσμα, έως Παρασκευή 15 η Ιουνίου 2020 , την Αίτησή τους για να εισπράξουν το φετινό ποσό της Εξισωτικής Αποζημίωσης .

Από Ε.Α.Σ. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency