Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
19/03/2020

Κορονοϊός: «Βόμβα» Σταϊκούρα για το δώρο Πάσχα 2020

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα εξειδικευτούν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες για τη στήριξη των επιχειρήσεων. Σε ερώτηση αν μέσα στα μέτρα στήριξης εξετάζεται και η αναστολή καταβολής του δώρου Πάσχα 2020 ο υπουργός απάντησε: «Αξιολογείται».

Σε ό,τι αφορά στη δέσμη μέτρων που ανακοινώθηκε, επανέλαβε ότι «αυτή είναι η δεύτερη δέσμη μέτρων που ισχύει έως τέλη Απριλίου και μετά θα πρέπει να επαναληφθεί ή να ενισχυθεί».

«Κάθε ευεργέτημα σε επιχείρηση όπως αναστολή υποχρεώσεων, μείωση ενοικίου, ενίσχυση ρευστότητας κυρίως από ευρωπαϊκά κονδύλια, έχει προϋπόθεση να μην γίνει καμία απόλυση», τόνισε και πρόσθεσε: «Είμαστε σε συνεχή επαφή με τις τράπεζες ώστε μετά τα χρεωλύσια σε ενήμερους επιχειρηματίες να προχωρήσουν σε ενέργειες και για τα φυσικά πρόσωπα».

 ίδιος χαρακτήρισε «σοφή πρόβλεψη, να περικλείονται στα μέτρα όλες οι επιχειρήσεις, είτε κλείνουν, είτε έχουν απώλεια τζίρου. Υπάρχει μηχανισμός στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ώστε να παρακολουθούμε τη μείωση του τζίρου και να λάβουμε αποφάσεις για μέτρα προστασίας κι αυτών των επιχειρήσεων».

«Η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης QE που ανακοίνωσε η ΕΚΤ, στο πλαίσιο του οποίου θα αγοράζει και ελληνικό χρέος, ήταν κάτι που επεδίωκε η χώρα από το 2015 και το πετύχαμε τώρα», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

«Είναι η δεύτερη απόφαση, ύστερα από εκείνη στο Eurogroup, βάσει της οποίας η Ελλάδα συμμετέχει ισότιμα σε ό,τι γίνεται στην Ευρώπη», επισήμανε.

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/oikonomia/story/1064195/koronoios-vomva-staikoyra-gia-to-doro-pasxa-2020

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency