Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
22/11/2019

Το Μήνυμα «Πρέπει να Μιλήσουμε» Είναι μια Μορφή Αδικαιολόγητης Επιθετικότητας

Τι είναι αυτό που κάνει τη φράση «πρέπει να μιλήσουμε» από τις πιο αγχωτικές που μπορείς να λάβεις στο ίνμποξ σου; Λίγες προτάσεις των τριών λέξεων μπορούν να προκαλέσουν φόβο τόσο γρήγορα και τόσο αποτελεσματικά όσο αυτή, ιδίως όταν σκάει μέσα σε μια συνηθισμένη μέρα. Ακόμη κι αν δύο άνθρωπο έχουν πρόσφατα τσακωθεί, το «πρέπει να μιλήσουμε» μπορεί να είναι πολύ δυσάρεστο. Είναι προάγγελος κάποιου συναισθήματος που απλώς δεν μπορεί να μεταδοθεί μέσω κινητής συσκευής.

Όποιος έχει λάβει τέτοιο μήνυμα μπορεί να επιβεβαιώσει ότι σου χαλάει όλη τη μέρα. Πώς να συγκεντρωθείς σε μια φυσιολογική μέρα ενώ σου έχουν στείλει αυτό το ψήγμα κακίας και μυστηρίου. Είναι επιστημονικά (περίπου) αδύνατον. Σύμφωνα με μια δημοσίευση του Forbes το 2015 μπορεί να είναι δύσκολο όχι μόνο να το λάβεις αλλά και να το πεις επειδή αυτός που το λέει έχει μάλλον άγχος κι ο ίδιος. Εντάξει, είναι μια σκυτάλη άγχους και άσχημων συναισθημάτων. Κατά τα φαινόμενα προετοιμάζει τον αποδέκτη για μια δύσκολη συζήτηση και δεν τον αιφνιδιάζει. Στην πραγματικότητα ο αποστολέας μεταφέρει τηλεγραφικά ότι έχει να πει κάτι στενόχωρο χωρίς να υφίσταται τις επιπτώσεις της στενοχωρημένης αντίδρασης του αποδέκτη.

Πάντως μπορείς να τα αποφύγεις όλα αυτά, να μην υποβάλεις τον άλλον σε αγωνία που θα τον κάνει να περάσει το διάλειμμά του στη δουλειά μες στο άγχος, αλλά ούτε και να γράψεις ένα ατελείωτο κατεβατό στο iMessage: πες περιληπτικά σε μία πρόταση για τι πράγμα πρέπει να μιλήσετε. Αυτό είναι όλο. «Πρέπει να μιλήσουμε γι’ αυτό που είπες στη Τζεν στα γενέθλιά μου, για το μέλλον, για το πώς συνέχισες να χρησιμοποιείς τον λογαριασμό μου στο Uber όταν έκανα log in στο κινητό σου επειδή το δικό μου δεν είχε μπαταριά» κ.ο.κ. Αν δώσεις σε κάποιον κάτι συγκεκριμένο να σκέφτεται αντί να τον αφήσεις να σκέφτεται οτιδήποτε μπορεί να σου έχει πει ή να έχει πει για σένα από τότε που γνωρίζεστε, η συζήτηση είναι πιο παραγωγική τελικά.

Η μόνη περίσταση στην οποία το «πρέπει να μιλήσουμε» είναι σχεδόν αποδεκτό είναι όταν κάποιος σε έχει αδικήσει ξεκάθαρα, όποτε ο αποδέκτης α) ξέρει ήδη για τι θα μιλήσετε και β) μπορεί να ωφεληθεί από τον χρόνο αγωνίας. Η σκληρότητα αν και δεν δικαιολογείται έχει προηγούμενο. Αλλά σε αυτή την περίπτωση γιατί να παίζεις παιχνίδια; Παράτα τον μέσω μηνύματος. Αν κανένας δεν ακούει τον άλλον τότε ό, τι σχέση κι αν έχετε δεν είναι υγιής οπότε ακόμα κι αν πεις «πρέπει να μιλήσουμε» τι στο καλό να πείτε;
 

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency