Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
20/06/2019

Ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό Μουσείο, το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, στο Αργοστόλι

Το νέο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στεγάζεται στο Αργοστόλι και παρουσιάζει σε πέντε αίθουσες με διαφορετικές θεματικές κατηγορίες τα τεχνολογικά θαύματα του παρελθόντος.

Το μουσείο μελετά, αναδεικνύει και παρουσιάζει μία ύψιστης σημασίας αλλά σχετικά άγνωστη πτυχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, την τεχνολογία, ο πρωταρχικός ρόλος της οποίας είναι αδιαμφισβήτητος στην ανάπτυξη και άνθιση οποιουδήποτε πολιτισμού.

Οι επισκέπτες του Μουσείου έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να λειτουργήσουν τις πλήρως ανακατασκευασμένες εφευρέσεις, που χρονολογούνται από τον 7 ο έως τον 2 ο αι. π.Χ., να συνδέσουν τις εφευρέσεις του χθες με του σήμερα και να διαπιστώσουν ότι η τεχνολογία, λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου, ήταν συγκλονιστικά όμοια με τις απαρχές της νεωτερικής τεχνολογίας μας.

Μέσα από την ξενάγηση που προσφέρεται στους χώρους του Μουσείου και τα διαδραστικά εκθέματα, οι επισκέπτες μπορούν να λειτουργήσουν τον πρώτο αυτόματο πωλητή της ιστορίας, την πυροσβεστική αντλία του Ήρωνος, το ξυπνητήρι του Πλάτωνα, να στείλουν κρυπτογραφικά μηνύματα με πυρσείες και φρυκτωρίες ή με τον δίσκο του Αινεία, να χρησιμοποιήσουν την κούπα του Δικαίου και να σερβίρουν ταυτόχρονα οίνο με νερό με την ευφυή οινοχόη του Φίλωνος.

Επιπλέον, θα δουν τις πύλες του ναού να ανοίγουν αυτόματα, όπως συνέβαινε μετά την τέλεση θυσίας προς τους θεούς, θα διασκεδάσουν με τα πρώτα θέατρα του 3 ου αι. π.Χ., θα παίξουν με την τριάδα, την εννεάδα και το Οστομάχιον, θα «σηκώσουν» ογκόλιθους με τον πρώτο γερανό, όπως τον 6 ο αι. π.Χ., και θα θαυμάσουν τον πρώτο αναλογικό υπολογιστή, τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Το Μουσείο μας λειτουργεί από Δευτέρα έως και Κυριακή 10:00 με 20:00. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2671181161.

Γενικές πληροφορίες
Διεύθυνση: Μαρίνα Μαϊστράτου
Tηλ: +30 2671 181 161
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.kotsanasmuseum.com/kefalonia
Ωράριο λειτουργίας (Καθημερινά): 10:00 - 20:00

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency