Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
14/05/2019

Top Προορισμός του Εξωτερικού το Βουκουρέστι για το 2019

Το Βουκουρέστι, η πρωτεύουσα της Ρουμανίας είναι δυναμική, ενεργητική και πολύ διασκεδαστική. Πολλοί ταξιδιώτες μένουν στην πόλη μόλις μια ή δύο νύχτες πριν αναχωρήσουν για την Τρανσυλβανία.

Αν κανονίσετε μια εκδρομή στη Ρουμανία αφήστε τουλάχιστον μερικές μέρες για να δείτε τα πολύ καλά μουσεία, για να περπατήσετε στα πάρκα και να ξεκουραστείτε σε μοντέρνες καφετέριες με ωραίους κήπους.

Ενώ ένα μεγάλο μέρος του κέντρου είναι μοντέρνο και τα κτήρια βρίσκονται σε διάφορα στάδια καταστροφής, θα βρείτε υπέροχες ορθόδοξες εκκλησίες του 17ου και 18ου αιώνα και χαριτωμένες βίλες της belle époque που είναι κρυμμένες σε ήσυχες γωνιές. Ο κομμουνισμός άλλαξε για πάντα το πρόσωπο της πόλης και δεν είναι πουθενά πιο εμφανές από το πατριωτικό Παλάτι του Κοινοβουλίου.

Παλάτι του Κοινοβουλίου: Το Παλάτι του Κοινοβουλίου είναι το δεύτερο μεγαλύτερο διοικητικό κτίριο στον κόσμο. Η οικοδόμηση του ξεκίνησε το 1984 και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Το κτίριο είναι 330.000 τετραγωνικών μέτρων και διαθέτει περισσότερα από 3.000 δωμάτια. Η είσοδος γίνεται μόνο με ξενάγηση.

Κήπος Cismigiu: Δυτικά του δρόμου Calea Victoriei είναι ο τοπικά αγαπημένος κήπος του Σίσμιγκιου, με σκιερά μονοπάτια για περίπατο, μια λίμνη, καφετέριες και παγκάκια για να καθίσετε και να κοιτάζετε τους κατοίκους του Βουκουρεστίου που διέρχονται. Από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο μπορείτε να νοικιάσετε βάρκες για βόλτα στη λίμνη.

Αναμνηστικά από τη Ρουμανία: Η αγορά αναμνηστικών είναι και αυτό μια δραστηριότητα που πρέπει να έχετε όσο βρίσκεστε στην χώρα. Τα ρουμανικά κρασιά εκτιμώνται ιδιαίτερα όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό και είναι μέσα στα δώρα για άντρες που πρέπει να κάνετε με την επιστροφή σας. Η οινοποίηση έχει γίνει παράδοση και αντιπροσωπεύει σήμερα μια πραγματική ανταγωνιστική επιχείρηση στη Ρουμανία.

Υπάρχουν πολλά εθνικά εμπορικά σήματα που απονέμονται σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ ή διαγωνισμούς. Στην παλιά πόλη θα βρείτε όχι μόνο μια κάβα ποτών αλλά αμέτρητες όπου μπορείτε να δοκιμάσετε και τελικά να αγοράσετε όσα μπουκάλια θέλετε.

Ρουμανικό Αθήναιον: Το εξαιρετικό Αθήναιον είναι η καρδιά της κλασσικής μουσικής παράδοσης της Ρουμανίας. Σκηνές από τη ρουμανική ιστορία παρουσιάζονται στην εσωτερική τοιχογραφία στο εσωτερικό του Big Hall στον 1ο όροφο. Ο θόλος έχει ύψος 41μ. Σήμερα είναι η έδρα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του George Enescu και κανονικά ανοίγει μόνο κατά τη διάρκεια συναυλιών, αλλά υπάρχουν συχνά ευκαιρίες για να ρίξετε μια ματιά στο εσωτερικό.

Μονή Σναγκόβ: Το μικροσκοπικό νησί Snagov, φιλοξενεί την Μονή Snagov και την υποτιθέμενη τελική θέση ανάπαυσης του Βλαντ Γ΄ Τσέπες στο πίσω μέρος της μικρής πέτρινης εκκλησίας που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα.Το νησί συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα με γέφυρα. Μπορείτε επίσης να φτάσετε με πλοίο από το χωριό Snagov με τα θέρετρα κατά μήκος της ακτής.

Εθνικό Μουσείο Τέχνης: Στεγασμένο στο Βασιλικό Παλάτι του 19ου αιώνα, αυτό το τεράστιο μουσείο πολλαπλών τμημάτων, υπογεγραμμένο στα αγγλικά, στεγάζει δύο μόνιμες

γκαλερί: μία για την Εθνική Τέχνη και μία για τους Ευρωπαίους Πλοιάρχους. Η εθνική γκαλερί είναι ιδιαίτερα ισχυρή για την αρχαία και μεσαιωνική τέχνη, ενώ η ευρωπαϊκή γκαλερί περιλαμβάνει περίπου 12.000 κομμάτια.

Μουσείο του Ρουμάνου αγρότη: Το μουσείο έχει μια συλλογή με κειμήλια των αγροτών όπως κοστούμια, εικόνες και μερικώς ανακαινισμένα σπίτια που το καθιστά ένα από τα πιο δημοφιλή μουσεία της πόλης. Δεν υπάρχουν πολλά αγγλικά, αλλά διορατικές μικρές κάρτες στα αγγλικά που δημοσιεύονται σε κάθε δωμάτιο δίνουν μια γεύση από αυτό που προσφέρεται. Μια εκκλησία του 18ου αιώνα βρίσκεται στο πίσω μέρος. Μην παραλείψετε την έκθεση του κομμουνισμού που βρίσκεται στο κάτω μέρος, η οποία επικεντρώνεται στο πρόγραμμα της εποικοδομητικής εποχής του Ceauşescu, το οποίο σχεδόν κατέστρεψε τον παραδοσιακό αγροτικό τρόπο ζωής.

Εγώ πήρα μια ιδέα για τα 10 Πράγματα Που Μπορώ Να Κάνω Και Να Δω Στο Βουκουρέστι. Εσείς;

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency