Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
18/04/2019

Kefalonian Wild Nature

Η Kefalonian Wild Nature είναι μια εταιρία η οποία καταπιάνεται εδώ και αρκετά χρόνια με δραστηριότητες. Πρόσφατα, επεκτάθηκε σε ακόμα μια ιδιαίτερα πρωτότυπη δράση, το Star Gazing. Με αυτή την αφορμή προσεγγίσαμε την ομάδα και μιλήσαμε μαζί τους σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Η συνέντευξη έγινε από τους Ανδρέα Δεμπόνο και Μιχαήλ-Άγγελο Πανταζή.

Μιλήστε μας δια την Kefalonian Wild Nature. Πότε ξεκινήσατε και που απευθύνεστε;

Η Ιδέα ξεκίνησε από τον Κώστα Βιτωράκη από το 2014. Ασχολούμαστε με υπαίθριες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, σπηλαιολογία, αναρρίχηση, καταβάσεις φαραγγιών και πολλά άλλα ενδιαφέροντα που έχουν να κάνουν με την εξερεύνηση της ομορφιάς του φυσικού τοπίου που το νησί μας προσφέρει απλόχερα.

Στο Kefalonian Wild Nature απευθύνονται κυρίως επισκέπτες του νησιού, που έρχονται να περάσουν όμορφα τις διακοπές τους, ολοχρονικά, αλλά κατά μεγαλύτερο ποσοστό την περίοδο από τέλη Μαρτίου μέχρι και αρχές Νοεμβρίου.

Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και μάλιστα έχουμε συμμετοχές από 5 ετών μέχρι και πάνω από 70.

 Πρόσφατα προστέθηκε στις δραστηριότητές σας το Star Gazing. Μιλήστε μας για αυτό.

Στις δραστηριότητες της ομάδας έχει προστεθεί τα τελευταία 2 χρόνια η «Αστροπαρατήρηση» (Star Gazing) την οποία συντονίζει και διοργανώνει ο Γιώργος Γεροντόπουλος. Αστροπαρατήρηση είναι όταν μια ομάδα ανθρώπων βρίσκεται σε ένα ψηλό σημείο σε βουνό ή λόφο με καθαρή ατμόσφαιρα, χωρίς φωτορύπανση. Υπάρχει ειδικό τηλεσκόπιο με το οποίο γίνεται η παρατήρηση είτε σε άστρα, είτε σε πλανήτες.

Το Stargazing υπάρχει σαν δραστηριότητα κυρίως στην Βόρεια Ευρώπη και είναι κάτι ανερχόμενο. Στην χώρα μας είναι η μοναδική δραστηριότητα τέτοιου τύπου. Είναι κάτι που ξεκινήσαμε δοκιμαστικά. Είδαμε μεγάλη ανταπόκριση και με ιδιαίτερα θετικά σχόλια στο διαδίκτυο και αυτό μας ενθαρρύνει να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο. Πρόσφατα αγοράσαμε ένα ακόμα καλύτερο τηλεσκόπιο για πολύ πιο εντυπωσιακές και λεπτομερείς παρατηρήσεις που επεκτείνει αρκετά τις δυνατότητές μας και περνάει την αστροπαρατήρηση σε ένα διαφορετικό επίπεδο. Η παρουσίαση που γίνεται περιλαμβάνει και καθοδήγηση όσον αφορά τους αστερισμούς, αλλά και συνδυάζεται με τους αρχαίους ελληνικούς μύθους, δίνοντας μια μοναδικότητα σε αυτό που κάνουμε.

 Υπάρχουν κάποιες μέρες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον;

Κάθε βραδιά είναι μοναδική. Έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζει η βροχή μετεωριτών, περίπου στα μέσα Αυγούστου, κάτι που κάθε χρόνο μεταβάλλεται με βάση το αστρονομικό πρόγραμμα. Υπάρχουν και βραδιές με εκπλήξεις όπως η παρατήρηση κάποιου διαστημικού σταθμού ή διαστημοπλοίου. Το νέο τηλεσκόπιο που διαθέτει η ομάδα μας πλέον μας δίνει την δυνατότητα να παρατηρήσουμε γαλαξίες και νεφελώματα, δίνοντας μια ακόμα πιο εντυπωσιακή διάσταση. Και αυτό έχει ωθήσει αρκετά άτομα να έρχονται ξανά και ξανά μαζί μας.

 Θα θέλατε να αναφερθείτε και σε κάποια άλλη δραστηριότητά σας που παρουσιάζει ενδιαφέρον;

Μια άλλη διαφορετική δραστηριότητα της ομάδας αποτελεί το Light Painting. Πρόκειται για φωτογράφηση με LED, με ειδική τεχνική ώστε να καταγράφεται η κίνηση του φωτός. Με φακούς LED δημιουργούμε με αυτό τον τρόπο κάποια σχήματα, σύμβολα, ονόματα.... προσφέροντας κάτι μοναδικό ως ανάμνηση σε όσους βρίσκονται μαζί μας.

 Ποια είναι τα μέλη της ομάδας σας και πως μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει μαζί σας;

Οι δραστηριότητές μας υλοποιούνται από τον Κώστα Βιτωράκη και την Έφη Νανούση, σε συνεργασία με τον Γιώργο Γεροντόπουλο για τον τομέα της αστροφωτογράφισης.

Περισσότερες πληροφορίες για το Kefalonian wild nature θα βρείτε στο website: https://www.wildnature-expeditions.gr

και στο Facebook: Kefalonian Wild Nature

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency