Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
16/04/2019

Γνωρίμια με τον Grandmaster Άγγελο Παπαδάτο!

Το περασμένο Σάββατο 13 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Kung Fu Κεφαλονιάς σεμινάριο αυτοάμυνας για γονείς και παιδιά από τον αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας πολεμικών τεχνών I.B.D.F. - Grandmaster Άγγελο Παπαδάτο.

Οι μαθητές ανέλυσαν φόρμες και τεχνικές του αθλήματος, ενώ οι ενήλικες που συμμετείχαν έμαθαν τρόπους προστασίας του παιδιού τους αλλά και αυτοπροστασίας. Την επόμενη μέρα ο Grandmaster Άγγελος Παπαδάτος πραγματοποίησε απονομή κυπέλλων στους μαθητές.

Με αφορμή την άφιξη του κορυφαίου αυτού δασκάλου στην Κεφαλονιά, το kefalonitis.com βρέθηκε μαζί του για μια αποκλειστική συνέντευξη.

 Πότε ξεκίνησε η πορεία σας;

Σπούδασα ιατρική και καλές τέχνες σε Αμερική και Ιαπωνία. H προπονητική μου πορεία ή πιο σωστά η ενασχόλησή μου με τον αθλητισμό ξεκίνησε το 1956. Διδάσκω απο το 1964.

 Για ποιο λόγο επιλέξατε να ασχοληθείτε με το Kung Fu Fu Jow Pai;

Δεν το επέλεξα αποκλειστικά εγώ αλλά η σχολή πολεμικών τεχνών που ήμουν τότε με κατέταξε στο συγκεκριμένο είδος. Μέσω πρακτικής κατάταξης των προπονητών μου, ασχολήθηκα και εξελίχθηκα πάνω στο fu jow pai το οποίο ήρθε επίσημα στην Ελλάδα 1974.

 Ποια ήταν η πιο ιδιαίτερη στιγμή της καριέρας σας;

Δύο ήταν οι κορυφαίες στιγμές της πορείας μου. Το 1969 είχα μια πολύ σημαντική διάκριση σε παγκοσμιο πρωτάθλημα πρώτου λευκού ανθρώπου στη Κίνα. Η δεύτερη ιδιαίτερη στιγμή που βίωσα στη καριέρα μου ήταν το 2001 όπου ανακυρρίκτηκα ο καλύτερος παίκτης στο κόσμο και βραβεύτηκα με oscar απο τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

 Ποιά επιχειρήματα θα χρησιμοποιούσατε για να πείσετε τους σημερινούς νέους να ασχοληθούν με τις πολεμικές τέχνες;

Πρώτον για να μάθουν να κερδίζουν τη ζωή με τόλμη και επιμονή , δεύτερον για να μάθουν να μάχονται χωρίς να πολεμάνε, τρίτον για να ξεφύγουν από τα μονοπάτια των ναρκωτικών ή των διαδικτυακών εθισμών και τέλος για να αποκτήσουν ένα διαφορετικό τρόπο ζωής!

 Η επιτυχία έχει αλλάξει τη ζωή σας;

Δεν με έχει επηρεάσει η διεθνής προβολή και παραμένω απλός στη ζωή μου! Γιατί ο αθλητισμός μου έχει μάθει να αγωνίζομαι ταπεινά.

 Τι μήνυμα θα στέλνατε σε μαθητές και δασκάλους, που ασχολούνται επαγγελματικά με τις πολεμικές τέχνες στην Ελλάδα;

Μαθητές και Δάσκαλοι να μάθουν προσεκτικά το μυστικό κώδικα των πολεμικών τεχνών ώστε να μπορέσουν να τον διδάξουν!

Δείτε φωτογραφίες απο τις απονομές 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency