Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
01/01/2005

Παραμονή πρωτοχρονιάς στο Αργοστόλι

Καταρχήν να σας ευχηθούμε χρόνια πολλά, καλή χρονιά και ο νέος χρόνος να σας φέρει υγεία, αγάπη, πρόοδο και ότι πραγματικά επιθυμείτε. Ο νέος χρόνος επιτέλους μπήκε. Βρισκόμαστε στο 2005 πλέον και μια κατά γενική ομολογία κακή χρονιά για τον τόπο ανήκει στο παρελθόν. Ας ξεκινήσουμε με αισιοδοξία αυτή την νέα αρχή (γιατί ο νέος χρόνος είναι μια νέα αρχή) και σίγουρα στο τέλος θα έχουμε να θυμόμαστε πολλά καλά πράγματα. Ο καιρός τελικά άντεξε χθες το απόγευμα και ήταν ιδανικός για τις παραδοσιακές περατζάδες στο λιθόστρωτο με τα έθιμα και τον κόσμο να τραγουδά και να χαίρεται για την έλευση του νέου χρόνου. Ο ένας στον άλλο ευχόμασταν καλή αποκοπή και πραγματικά αν όλες οι ευχές που ακούστηκαν είναι μέσα από την καρδιά όσων τις έλεγαν τότε είμαστε σε καλό δρόμο.
Οι 2 υπέροχες αντρικές χορωδίες μας θύμισαν ότι βρισκόμαστε στην Κεφαλονιά και πραγματικά μεγάλο πλήθος κόσμου τις ακολουθούσε όπως τον παλιό καλό καιρό, συμμετέχοντας ενεργά αρκετοί από εμάς. Το ίδιο και οι 2 μπάντες της πόλης με την φιλαρμονική σχολή για άλλη μια φορά να παραδίδει μαθήματα και να βάζει παρακαταθήκες για το καλύτερο μέλλον.
Ένα έθιμο που δυστυχώς φαίνεται να σβήνει είναι οι κολόνιες. Ελάχιστα παιδιά και λίγοι από μας τους εναπομείναντες ρομαντικούς για το καλό της ημέρας γεμίσαμε τον κόσμο αρώματα. Όλοι το ήθελαν, το δέχονταν, αλλά δίσταζαν να συμμετάσχουν και οι ίδιοι σε αυτό το παιχνίδι. Επίσης, από τα παιδιά δεν ακούσαμε πουθενά τα κεφαλονίτικα κάλαντα και έπρεπε να έρθει το απόγευμα για να μας τα θυμίσουν οι αντρικές χορωδίες.
Η αλλαγή του χρόνου έφερε όλον τον κόσμο έξω να διασκεδάζει σε μια πραγματικά εντυπωσιακή συμμετοχή. Κατά τις 2 το βράδυ έξω δεν έπευτε καρφίτσα και στα κέντρα διασκέδασης γινόταν ένας πραγματικός χαμός.
Μακάρι η νέα αυτή χρονιά να μας φέρει αγάπη και ενότητα. Αν αυτό γίνει δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα. Ούτε σε προσωπικό επίπεδο αλλά ούτε ως Κεφαλονιά. Ας κάνουμε φέτος κάτι το διαφορετικό και ας δουλέψουμε όλοι μαζί για κάτι καλό. Με τις θερμότερες ευχές από όλους εμάς. Χρόνια πολλά.

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency