Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
09/06/2017

Ο Κεφαλλονίτης Σπύρος Φωκάς που ξεχώρισε στους αγώνες bodybuilding

Ο Κεφαλλονίτης Σπύρος Φωκάς βρέθηκε στο διαγωνισμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σωματικής Διάπλασης I.F.B.B. στην Αθήνα, κατακτώντας την δεύτερη θέση ανάμεσα σε πολλούς συμμετέχοντες. Η επιτυχία του είναι μεγάλη, αλλά απέδειξε πως ό,τι θέλουμε πολύ μπορούμε να το πετύχουμε. Με αφορμή τη νίκη του, το ''kefalonitis'' μίλησε μαζί του παραχωρόντας μας τη συνέντευξη που ακολουθεί...

Πώς ξεκίνησες να ασχολήσε με το bodybuilding;

 Από μικρή ηλικία μου άρεσε ο αθλητισμός. Πήγα στο αθλητικό γυμνάσιο και τότε αγάπησα πολύ τη νοοτροπία του αθλητή και τον τρόπο ζωής του. Από την ηλικία των 16 ασχολήθηκα με την κωπηλασία κάνοντας πρωταθλητισμό και πήρα μέρος σε πολλούς αγώνες σε πανελλήνιο αλλά και διεθνές επίπεδο. Εκεί ήταν και η πρώτη μου γνωριμία με το γυμναστήριο και τα βάρη, και εύκολα κόλλησα το μικρόβιο του ‘γυμναστηριακου’. Αργότερα αφού σταμάτησα την κωπηλασία, ασχολήθηκα πηγαίνοντας στο γυμναστήριο καθημερινά για περίπου 5 χρόνια πρώτου πάρω την απόφαση να πάω σε αγώνες.

 Για ποιο λόγο δήλωσες συμμετοχή στο διαγωνισμό;

 Από παλιά ήθελα να πάρω μέρος σε αγώνες αλλά ήθελα να το κάνω όταν θα ένιωθα 100% έτοιμος και σίγουρος για αυτό, γιατί είναι ένα κομμάτι πολύ απαιτητικό που χρειάζεται υπομονή και πειθαρχία. Συμμετοχή δήλωσα γιατί ήθελα να αποδείξω στον εαυτό μου πως ότι βάλω στόχο, οσο δύσκολο και να είναι, μπορώ κάνοντας θυσίες να το πετύχω.

 Παρόλο το μεγάλο ανταγωνισμό που υπήρχε η επιτυχία σου ήταν μεγάλη. Ποια είναι τα συναισθήματα σου για αυτό;

 Πράγματι, ο ανταγωνισμός ήταν πολύ μεγάλος. Ειδικά φέτος οι συμμετοχές ήταν πολλές και τα παιδιά που πήραν μέρος ήταν πολύ έμπειρα και καλά προετοιμασμενα. Νιώθω καταρχήν πολύ περήφανος γιατί πέτυχα τον αρχικό μου στόχο που ήταν να μπω στην τριάδα. Επίσης νιώθω ανακουφισμενος γιατί οι κόποι τόσων μηνών έπιασαν τόπο με τον καλύτερο τρόπο και επιβεβαιωθηκα ότι όταν είσαι προσηλωμένος και πειθαρχημενος στο στόχο σου σίγουρα μπορείς να τον πετύχεις.

 Τι εμπειρίες κέρδισες από τον διαγωνισμό;

 Κέρδισα πολλά πράγματα. Αρχικά κατάλαβα πως έχω ανθρώπους γύρω μου που με στηρίζουν και με αγαπούν, για αυτό άλλωστε ήταν κοντά μου σε αυτή τη σημαντική στιγμή της ζωής μου. Έκανα γνωριμίες και συναναστράφηκα με ανθρώπους του χώρου, κάτι που με χαροποίησε ιδιαίτερα. Ακόμη, πιστεύω ως personal trainer ότι κέρδισα σε θέμα εμπειρίας, τόσο στο κομμάτι της ψυχολογίας ενός αθλητή όσο και στο κομμάτι της διατροφής-γυμναστικής.

 Άλλαξαν πράγματα στην καθημερινότητά σου ώστε να πετύχεις τους στόχους σου;

 Σίγουρα άλλαξαν πολλά πράγματα στην καθημερινότητά μου ώστε να πετύχω το στόχο μου. Έπρεπε να αλλάξω τις ώρες που κοιμάμαι και ξυπνάω ώστε να μπορώ να αποδίδω στο 100% στις προπονήσεις . Το καθημερινό διαιτολόγιο μου άλλαξε, έγινε πιο σκληρό και απαιτητικό, σε σημείο όπου το αλάτι πλέον ήταν περιττό και η ζυγαριά είχε γίνει το αγαπημένο μου σκεύος στην κουζίνα. Επίσης τα γεύματα μου ήταν συγκεκριμένα και έπρεπε να τα έχω έτοιμα από την προηγούμενη ημέρα ώστε να είμαι πάντα προετοιμασμενος και να μη χάνω κανένα γεύμα.

 Σχέδια για το μέλλον;

 Τα σχέδια για το μέλλον είναι πολλά. Αρχικά θα ξεκουραστώ και θα κάνω λίγο διακοπή από την αυστηρή διατροφή για να χαλαρώσει τόσο το μυαλό όσο και το σώμα. Το γυμναστήριο θα συνεχίσει να είναι στην καθημερινότητά μου,τοσο για μένα όσο και για τους ανθρώπους που προπονώ. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα πότε θα ξανασυμμετέχω σε αγώνες, αλλά σίγουρα υπάρχει αυτό το σενάριο στο μυαλό μου. 

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency