Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
11/09/2004

Καταιγίδα αυθερεσιών στους δήμους διαπίστωσαν οι "Ράμπο"

ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΙ "ΡΑΜΠΟ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ Αυθαίρετα που δεν κατεδαφίζονται ποτέ, παρά τις εντολές, καταστήματα... παρανομίας -και όχι υγειονομικού ενδιαφέροντος-, ακόμη και επίβλεψη κλινικών εξ αποστάσεως, αλλά και χρήματα Δήμων, τα οποία δίνονται κατά βούληση είναι μερικές μόνο από τις διαπιστώσεις των «ράμπο» του Δημοσίου.


Πρωταγωνιστές αυθαιρεσίας αναδεικνύονται για άλλη μία χρονιά οι υπηρεσίες Δήμων και Νομαρχιών, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) για το έτος 2003.
Από το σύνολο των υποθέσεων που διερεύνησε το Σώμα, το 72% αφορούσε φορείς της Αυτοδιοίκησης, ενώ ενδεικτικό είναι ότι από τις υποθέσεις που στάλθηκαν στον εισαγγελέα στην πλειονότητά τους ήταν για παρανομίες σε υπηρεσίες των μεγάλων πολεοδομικών συγκροτημάτων Αττικής και Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων του Σώματος, στο 25% των υποθέσεων προέκυψαν ευθύνες για υπαλλήλους και υπηρεσίες και προωθήθηκε η παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη ή η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.
Εικόνα αυθαιρεσιών επικρατεί και όσον αφορά την εξέταση εκκρεμών υποθέσεων από παλαιότερα έτη. Σε ποσοστό 73,6% των υποθέσεων αυτών, το Σώμα πρότεινε την αναζήτηση πειθαρχικών ευθυνών, ενώ για το 55% προχώρησε σε παραπομπή στον εισαγγελέα.
Μεταξύ των περιπτώσεων που καταγράφονται στην έκθεση του ΣΕΕΔΔ, ορισμένες αναφέρονται σε παρανομίες στη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και τη διάθεση κοινοτικών κονδυλίων, σε πλαστογραφίες ιατρικών συνταγών και σε παράνομες μεταδημοτεύσεις

πηγή: Καθημερινή Φωνή 11/9/2004

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency