Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
10/02/2017

Η μοναδική τέχνη του Jiu Jitsu στο Αργοστόλι..!!

Μια από τις πλέον διαδεδομένες πολεμικές τέχνες παγκοσμίως είναι αυτή του jiu jitsu. Tο online περιοδικό kefalonitis σε συνεργασία με την σχολή Rio Crappling θέλει να σας μεταφέρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το jiu jitsu.

Συνέντευξη στην Ιωάννα-Μαρία Κοκονόζι

Γι' αυτό το λόγο ήρθαμε σε επαφή με τον κ. Αριστοτέλη Μπατιστάτο, ο οποίος διατηρεί και την μοναδική σχολή στην Κεφαλονιά που διδάσκει το συγκεκριμένο άθλημα. Στο κείμενο που ακολουθεί, μας παραθέτει πλούσιο υλικό και πληροφορίες που αφορούν γενικά το jiu jitsu, παρουσιάζοντας μας ταυτόχρονα και τη σχολή του.

Διαβάστε τι μας είπε...

Το Brazilian Jiu Jitsu είναι μια σύγχρονη πολεμική τέχνη, απόγονος του Judo, με γενέτειρα τη Βραζιλία και τους αδερφούς Gracie. Έγινε ευρέως γνωστή από τις μάχες σε κλουβιά και από την υπεροχή της έναντι των υπολοίπων πολεμικών τεχνών. Ένα μαχητικό άθλημα που απαρνείται τις φόρμες (Kata) και δημιουργεί νέες τεχνικές σε κάθε διοργάνωση, αριθμώντας περισσότερες από 5.000 αυτή τη στιγμή.Το Bjj πραγματεύεται σε τεχνικές ελέγχου και ακινητοποίησης, είτε σε όρθια μάχη είτε σε μάχη εδάφους. Σκοπός του να αναγκάσει τον αντίπαλο να παραιτηθεί και να δεχτεί την ήττα του, σε αντίθετη περίπτωση …θα πονέσει!

Ο αριθμός και ο όγκος των προπονητικών μονάδων εξαρτάται από τους στόχους του κάθε αθλητή. Αν κάποιος το θέλει απλά για αυτοάμυνα, ακόμα και μία προπόνηση την εβδομάδα είναι αρκετή. Εάν μιλάμε για συνολική εκγύμναση και ψυχοσωματική βελτίωση το λιγότερο θα ήταν 3 προπονήσεις. Κάποιος που θέλει να ασχοληθεί αγωνιστικά με το άθλημα 5 προπονήσεις την εβδομάδα είναι αρκετές!

Όσο αφορά τη σωματική άσκηση είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο για κάθε άθλημα, πόσο μάλλον στο Bjj, που λόγο της ιδιομορφίας του, μπορείς να χρησιμοποιήσεις όλη σου τη δύναμη χωρίς να φοβάσαι τραυματισμούς ή χτυπήματα, την ώρα που προσπαθείς είτε να “σωθείς” από τις τεχνικές του συναθλητή σου, είτε να επιβληθείς εσύ με τις δικές σου. Για εμένα αυτό που κάνει το άθλημά μας μοναδικό είναι η ηρεμία που σου προσφέρει μετά την προπόνηση. Το πως εκτονώνει το άγχος και καθαρίζει το μυαλό από την καθημερινότητα. Το να μπαίνεις συνέχεια σε δύσκολες καταστάσεις, αλλά με ηρεμία να προσπαθείς να βρεις λύσεις για μα ξεφύγεις, ενώ πάντα έχεις την επιλογή να παραιτηθείς πριν “πονέσεις” και να αρχίσεις πάλι από την αρχή, είναι η καθημερινότητά μας μέσα στο τατάμι (το μαλακό υπόστρωμα που πάνω του προπονούμαστε), αλλά ταυτόχρονα είναι και το ζητούμενο της ίδιας της ζωής.

Τέλος, αναφορικά με τα τα πρωταθλήματα, για εμάς είναι απλά ένας επίσημος αγώνας, μιας και οι προπονήσεις μας είναι πάντα τέτοιου επιπέδου. Η ομάδα που ανήκουμε είναι κάτοχος επί σειρά ετών του Πανελληνίου πρωταθλήματος σε gi και No-gi (με το παραδοσιακό κιμονό δηλαδή και χωρίς) και με μεγάλες διακρίσεις στο εξωτερικό. Η ομάδα της Κεφαλλονιάς με μόλις 1 χρόνο ζωής, συμμετείχε στο Παγκόσμιο που διεξήχθει τον περασμένο Οκτώβρη στην Αθήνα, αποκομίζοντας τεράστια εμπειρία και γνώσεις για το μέλλον.Το άθλημά μας τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει ένα μεγάλο μέρος τον ασκούμενων στις πολεμικές τέχνες, ενώ πολλοί γνωστοί ηθοποιοί και τραγουδιστές το ξεχωρίζουν γιατί επιζητούν κάτι ασφαλές και ταυτόχρονα αποτελεσματικό. Στην Κεφαλλονιά τώρα αρχίζει να διαδίδεται και θα είναι μεγάλη μας χαρά να μυήσουμε τους νέους στην ποιότητα και τον τρόπο ζωής ενός αθλητή του Brazilian Jiu Jitsu.

Για  όσους ενδιαφέρονται μπορούν να μας βρουν στη σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/kefalonianfighters/, στη σχολή μας στο Μαϊστράτο, καθώς και στο τηλέφωνο 6944423148

 

 

 

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency